Thursday, July 16, 2020

Dovoľte si deň v letnej Viedni


Hlavné mesto Rakúska, vzdialené od Bratislavy cca 80km, je lákavé pre turistov aj počas leta. Ak sa rozhodnete stráviť vo Viedni deň či viac, naši profesionálni vodiči v limuzínach Airport Transfers Bratislava vás tam zavezú v komforte a pohodlí za pevne stanovenú cenu kedykoľvek počas 24 hodín. Transfer Bratislava (letisko alebo centrum) – Viedeň centrum absolvuje s nami denne niekoľko desiatok turistov a klientov, ktorí cestujú za svojimi obchodnými partnermi.

Pokojne môžeme napísať, že Viedeň v lete má svoje grády. 21 kilometrov pieskových, trávnatých alebo štrkových pláží pozdĺž Dunaja, k tomu priestory na hry a grilovanie, chillout-ové zóny, ďalej reštaurácie, bary, kaviarne, letné kiná a nespočetné množstvo podujatí pod holým nebom. To všetko je letná Viedeň. Nielen pre Viedenčanov, ale predovšetkým pre turistov počas celého leta. Nechajte sa zlákať niekoľkými letnými atrakciami a dovoľte si takýto deň vo Viedni.


1. MuseumsQuartier


museums quartierMáte radi kultúru akéhokoľvek druhu? Navštívte kultúrno-múzejný areál s približne 60-timi inštitúciami v blízkosti centra mesta. Vďaka množstvu kaviarní, obchodov, nádvorí a oddychových zón je to nielen jeden z najväčších svetoznámych kultúrnych a umeleckých areálov, ale aj oáza pokoja a oddychu priamo v strede Viedne. 

Areál v sebe zahŕňa výtvarné umenie, architektúru, hudbu, módu, divadlo, tanec, literatúru, kultúru pre deti, Game Culture, Street art a tiež dizajn a fotografiu. Práve v lete pozýva turistov na mnohé kultúrne podujatia pod holým nebom v priestranných nádvoriach. 


Ak chcete ešte viac prehliadok, v jeho susedstve nájdete Prírodovedecké a Umelecko-historické múzeum.

2. Za zábavou do Prátra 


praterMáte radi zábavu a adrenalín? Chcete si vyskúšať viac ako 250 rôznych atrakcií? Tak viedenský Práter je to pravé miesto pre vás. Za atrakciu číslo 1 je považované Obrie ruské kolo (Riesenrad), ktoré uvidíte z diaľky. Ako sa hovorí - kto nebol na Riesenrade, nebol vo Viedni. Ak vám chýba pohľad zhora a vtáčia perspektíva na letnú Viedeň, toto je dobrá príležitosť. 

Medzi najvyhľadávanejšie atrakcie Prátra patrí Múzeum voskových figurín Madame Tussauds. Ak si chcete urobiť selfíčko s niektorou z prominentných osobností z histórie i súčasnosti, zo sveta politiky, vedy, športu, hudobnej a filmovej scény, tu ste na správnom mieste. 

Keď budete na chvíľu potrebovať nabrať dych a odvahu pre ďalšiu atrakciu, stačí si vybrať oddychové miesto alebo sa len tak prejsť parkom. 

3. Cestou popri Dunaji 


Promenáda pozdĺž Dunaja dáva priestor na prechádzky, bicyklovanie, korčuľovanie alebo behanie. Kaviarne, bary a reštaurácie ponúkajúce poriadne kulinárske zážitky sú ďalšou možnosťou, ako stráviť niekoľko hodín v letnej Viedni. Oddýchnite si na pláži s osviežujúcim nápojom v ruke pozorujúc hladinu Dunaja, či len tak ľudí naokolo. Ak chcete zmeniť uhol pohľadu, vydajte sa na okružnú plavbu Viedňou po Dunaji a potom sa opäť ponorte do mestského virvaru na pevnine.

4. Z mesta hudby bude mesto tanca


Celý jeden mesiac je v lete venovaný tancu vďaka medzinárodnému tanečnému festivalu „ImpulsTanz“, ktorým sa roztancuje celá Viedeň. 40 tanečných produkcií, 37 tanečných súborov z celého sveta, rôzne tanečné druhy od baletu až po moderný tanec, 16 scén po celej Viedni, viac ako 200 workshopov pre začiatočníkov aj pokročilých tanečníkov – to sú čísla a fakty, ktoré charakterizujú tento festival v roku 2020. Ak máte tanec v krvi a chcete si ho užiť naplno, navštívte Viedeň v lete. 

5. Filmový festival na Radničnom námestí #soWIENie


Radničné námestie sa na 65 letných dní stane miestom Filmového festivalu, v ktorom sa prepoja veľké hudobné produkcie s prvotriednym kulinárskym zážitkom. Počas festivalu si môžete dopriať špeciality rakúskej, stredomorskej, ázijskej, zdravej kuchyne a tiež sladké jedlá. Čerešničkou na torte je bezplatný vstup na jednotlivé „Open Air-kino“ vystúpenia a môžete si ho rezervovať z pohodlia domova. 


Poznámka: Vzhľadom na obmedzenia v súvislosti s „COVID-19“ sa o dostupnosti jednotlivých zaujímavostí a pamiatok pre turistov informujte priamo na internetových stránkach mesta Viedeň. 

Transfer Viedeň – Bratislava

Vy poviete „áno“ letnej Viedni a pohodlnú cestu v komfortnej limuzíne nechajte na Taxi Bratislava Schwechat. Váš bezpečný taxi z Bratislavy do Viedne a späť zabezpečíme a vy sa potom budete niesť na vlne krás a atrakcií, čo tam objavíte a zažijete.

Zdroje: www.wien.info, https://filmfestival-rathausplatz.at, https://www.shutterstock.com