Wednesday, August 5, 2020

Bratislava v auguste žije festivalmi

Letná Bratislava naozaj žije. Aj vďaka festivalom rôzneho druhu a zamerania, ktoré sú pripravené pre turistov, obyvateľov, ale aj tých, ktorí sem prídu na jeden, či dva pracovné dni. 
Stačí, keď si vyberiete zo širokej palety možností a zažijete niektorý z letných festivalov v Bratislave. 

O spoľahlivú osobnú prepravu do centra Bratislavy z letiska Bratislava, z letiska Schwechat alebo z centra Viedne sa postará taxi služba Taxi na Schwechat. 

 

 

taxi bratislava vieden


 

Niekoľko festivalových tipov pre vaše letné dni a večery v Bratislave:

Viva Musica! 2020 (1.8. – 28.8.2020)

 

Viva Musica! je letný festival klasickej hudby už od roku 2005. Počas augusta 2020 to bude 12 koncertov na 6-tich miestach v rámci centra Bratislavy a predstavia sa opäť zvučné mená interpretov klasickej hudby pod heslom „svetovo slovenská Viva”. Pre milovníkov klasickej hudby prinesie štandardné, ale aj moderné formy interpretácií. 

Hortus Artis (1.8. – 20.9.2020)

O slovo a priazeň návštevníkov sa hlási aj nový cyklus koncertov v Záhrade Domu Albrechtovcov Hortus Artis. Tento rok ponúka osem večerov s komornou hudbou autorov spätých so starým Prešporkom i súčasnou Bratislavou od renesancie až po súčasnosť. Oživenie hudobného umenia v priestore, ktorý bol mnohé desaťročia spätý s klasickou hudbou a uviesť hodnotné dramaturgie v podaní popredných domácich umelcov je hlavným zámerom tohto letného cyklu. 

Nu Danse Fest 2020 (11.8. – 26.8.2020)

Od klasickej hudby poďme aj na medzinárodný festival súčasného tanca s primárnym zameraním na tvorbu slovenských choreografov. Jeho hlavným poslaním je sprostredkovať najnovšie trendy v modernom tanci a pohybovom divadle. Počas 15 dní festivalu môžu návštevníci vidieť alebo sa priamo zúčastniť viac ako 20-tich vystúpení a workshopov. Roztancujte svoje telo alebo sa zadívajte na tanečné kreácie umelcov. 

Bratislavské divadelné noci 2020 (5.8. – 23.8.2020)

 

Presuňme sa teraz k divadlu, ktorý reprezentuje druhý ročník Bratislavských divadelných nocí formou open air predstavení na nádvorí Starej radnice Múzea mesta Bratislavy. Tri divadelné hry pod holým nebom a väčší počet opakovaní z každého  predstavenia zaručia, že sa na predstavenie dostanete práve v termíne, ktorý vám najviac vyhovuje. Pozrite si svoj kalendár a vyberte si termín. 

Staromestské kultúrne leto 2020 (do 30.8.2020)

 

Letný koktail hudobných, divadelných a rôznych voľno-časových aktivít si pre obyvateľov a návštevníkov pripravila aj Mestská časť Bratislava – Staré mesto. Tieto aktivity sa realizujú na rôznych miestach - v Zichyho paláci, v Pistoriho paláci, v Medickej záhrade, či na Hviezdoslavovom námestí. Zo širokého portfólia si vyberie každý podľa vlastného kultúrneho gusta. 

Leto pod Palmou (do 30.8.2020)

 

Ďalší koktail hudby, kina, divadla aj diskusií organizuje Nová Cvernovka pod názvom Leto pod Palmou. Ide o sériu podujatí v parku kultúrneho a kreatívneho centra, ktorého súčasťou budú aj inscenácie nezávislých divadelných súborov, vystúpenia alternatívnych hudobných interpretov a DJ-ov. K programu patrí aj letné kino dokumentárnych a hraných filmov, kvalitná súčasná slovenská literatúra alebo nedeľný chillout v parku pod stromami. Máte sa na čo tešiť. 

Airport Taxi Bratislava pre vašu spoľahlivú a komfortnú prepravu 

 

Vyberte si z bohatej ponuky letných aktivít, ktoré pripravila Bratislava pre návštevníkov a taxi služba Taxi Bratislava Vieden sa postará o vašu pohodlnú prepravu z letiska Bratislava do centra mesta alebo z Viedne (letisko alebo centrum) do Bratislavy a späť. 

 

Profesionálni vodiči v limuzínach vás odvezú v komforte a pohodlí za pevne stanovenú cenu kedykoľvek počas 24 hodín

 

Príďte, objavujte kultúrne zážitky a nechajte sa niesť na kultúrnej vlne, čo ponúka Bratislava počas augusta 2020. Určite ešte veľa stihnete. 

 

Zdroje: 

https://www.citylife.sk/festivaly

https://www.shutterstock.com