Sunday, July 25, 2021

6 top kúpalísk vo Viedni, ktoré odporúča i Bratislava Airport Taxi

Ak premýšľate nad výletom do Viedne, asi nepremýšľate nad možnosťou kúpania sa vo Viedni. Opak je pravdou, lebo vo Viedni natrafíte na 6 top mestských kúpalísk a pláží, kde strávite príjemný čas vo vode a na horúčavu v meste úplne zabudnete. Za osviežením v niektorom z viedenských „Bad“ vás spoľahlivo a bezpečne odvezie naša súkromná taxi služba. Vy sa len ponoríte do chladnej vody a budete príjemne relaxovať či vychutnávať si nádherné výhľady na celú Viedeň.

kupaiska vo viedni


  1. Viedenský brat Schönbrunnu - Schönbrunnerbad

Naplánovali ste si prehliadku Schönbrunnu a aj prechádzku obrovského palácového parku? Do tretice vám ešte chýba príjemný oddych pri vode. To si môžete splniť v hoteli Schönbrunnerbad, ktorého centrom je 50 metrov dlhý olympijský bazén. Tam sa osviežite, zaplávate svoje dĺžky a isto urobíte niečo aj pre svoju kondíciu.

Ak máte energiu aj pre ďalší šport, môžete si zahrať plážový volejbal alebo sa odreagovať v malom fitku. Príjemným bonusom je wellness centrum so slnečnou terasou, vnútorným a vonkajším relaxačným priestorom. V lete sa tu končí kúpanie až o 22.00 hod., čo sa skvelo hodí po vašom celodennom objavovaní Viedne.

  1. Viedenský Schafbergbad pre všetkých

Kúpalisko Schafbergbad je obľúbené návštevníkmi všetkých vekových kategórií. Športový bazén so skokanskou vežou, veľký bazén s teplou vodou, detský bazén a mnoho ďalších príležitostí na aktívny oddych pri vode ulahodí každému návštevníkovi a ešte mu aj zaobstará parádny výhľad zo 102 metrov vysokého tobogánu.

Na svoje si prídu i fanúšikovia všetkých plážových klasík – plážový volejbal, stolný tenis aj detské ihrisko. A z toho pohľadu, čo sa vám naskytne z bazénov Schafbergbad na celú Viedeň, budete tiež príjemne prekvapení.

  1. Viedenská atmosféra z konca 20. rokov 20 st. v Kongressbad

Na koniec 20. rokov 20. storočia sa prenesiete na kúpalisku Kongressbad v mestskej časti Ottakring, ktoré bolo obdobím jeho veľkej slávy. Veľké časti budov zostali v pôvodnom šate, no bazény sa nesú na vlne moderných trendov.

Pôvodný 100-metrový bazén je rozdelený na športový bazén s dĺžkou 50 metrov a rovnako veľký zážitkový bazén. Deti sa isto vyšantia na 64 metrov dlhom tobogáne a ďalších zábavných prvkoch bazéna. Jednoducho, malí i veľkí plavci tu nájdu pohyb, zábavu i osvieženie.

  1. Mestská viedenská pláž Alte Donau

Vzrušujúca paleta pláží a bazénov na severnom brehu Dunaja je ideálna pre rodiny s deťmi i pre plavcov a neplavcov všetkých vekových kategórií. Jednoznačný tip pre horúce dni vo Viedni a spojenie osvieženia vo vode i aktívneho športovania (futbal, volejbal).

Vybrať si môžete medzi malým detským bazénom, bazénom pre neplavcov či kamienkovou plážou. Chladná a čistá voda ramena Alte Donau poskytuje výborné ochladenie a obrovské stromy v jeho okolí príjemný tieň pre udržanie „chladnej“ hlavy.

alte donau



  1. Najvyššie položené kúpalisko Krapfenwaldlbad vo Viedni

Vysoko na vrchu Cobenzl, medzi viedenskými vinicami a s úžasnými výhľadmi na Wien, sa môžete okúpať v najvyššie položenom mestskom kúpalisku Krapfenwaldlbad.

Práve vďaka krásnemu pohľadu na mesto je to zároveň jedno z najnavštevovanejších kúpalísk. Dokonalé osvieženie v športovom i rodinnom bazéne, zábavu pre deti na veľkom ihrisku a oddych v tieni okolitého borovicového lesa objavíte práve na Krapfenwaldlbad.

Krapfenwaldlbad


  1. Echt viedenská klasika Gänsehäufel

Gänsehäufel patrí k najobľúbenejším miestam na kúpanie vo Viedni od začiatku 20. storočia, čo ho právom zaraďuje medzi pravú viedenskú klasiku. Keďže ide o samostatný ostrov na Alte Donau, má dosť priestoru aj pre 18 000 nadšencov slnka a kúpania, čo sem prichádzajú počas top sezóny.

Prírodné pláže a 5 rôznych typov bazénov sľubujú aktívny deň plný kúpania, športovania a zábavy pri vode. Veľký bazén s vlnami, tobogán, športový bazén, zábavná časť pre deti, ale aj lanový lezecký park, Stand Up Paddling a k tomu ešte legendárna nudistická časť. To je proste Gänsehäufel na Alte Donau priamo vo Viedni.

Čerešničkou na torte sú tzv. Kabanen (malé chatky), ktoré sa používajú ako denné záhradné domčeky. Sú veľmi vychytené, ale je fakt ťažké ich vlastniť.

S Bratislava Airport Taxi aj na viedenské kúpaliská

Keď sa rozhodnete osviežiť vo vodách viedenských bazénov, objednajte si online spoľahlivú a komfortnú taxi službu z Bratislavy (z centra mesta alebo z letiska) do Viedne (do centra mesta i na letisko Schwechat).

Pohodlne a bezpečne vás dovezieme aj naspäť a vy si budete užívať pohodu luxusnej limuzíny po aktívnom dni strávenom na niektorom viedenskom kúpalisku.

A ak vaša dovolenka začína na letisku Bratislava, Schwechat, Budapešť alebo Praha, spoľahnite sa tiež na presnosť a ústretovosť profesionálnych vodičov Bratislava Airport Taxi.


Zdroje:  https://www.wien.info/de, https://www.shutterstock.com/ 

https://www.wien.info/de/lifestyle-szene/sport/top-picks-schwimmbaeder-361642