Friday, August 21, 2020

Tradičná Bratislava netradične

 Spoznajte tradičnú Bratislavu netradične  

Čo a hlavne akým spôsobom sa oplatí vidieť a zažiť v Bratislave? V 72-hodinovej Bratislave, ako ju teraz prezentujú na internetových portáloch, odporúčame okrem tradičných prehliadok Starého Mesta, Bratislavského hradu, Devína, či Michalskej brány vyskúšať niektoré špeciálne tematické prehliadky Krásavice na Dunaji. Tie v poslednom období lákajú turistov pre ich neobyčajné pamätihodnosti, výhľady a hlavne zážitky.

 

bratislava

 

Aby ste sa dobre naladili na vašu prehliadku mestom Bratislava, prenechajte starostlivosť o osobnú prepravu na službu Letisko Taxi Bratislava.

Keď sa spoľahlivo a pohodlne doveziete do centra mesta, vaša prehliadka môže nerušene začať. Výber je na vás:

Panoramatický okruh s Prešporáčikom OLDTIMER

Okružná prehliadka starobylým vláčikom, ktorá vás prevezie po tých najkrajších vyhliadkových miestach Bratislavy.

Počas okruhu, ktorý trvá 95 minút, budete vidieť Modrý kostolík, komplex budov obchodného centra Eurovea, novú budovu Slovenského Národného Divadla, Bratislavský hrad, pomník Slavín s nádherným parkom a mnoho ďalších zaujímavých pamiatok.

Návštevníci si tento panoramatický okruh môžu vychutnať počas celého roku. Nechajte sa odviezť Prešporáčikom.

Nostalgia na Škodovke

Ak máte radi štýlovú retro jazdu, potom je Nostalgia na Škodovke práve pre vás. Prenesiete sa niekoľko desaťročí dozadu. Na Škodovke, s kofolou alebo horalkou v ruke budete prechádzať vybrané budovy a miesta z čias socializmu doplnené dobovými fotografiami a rekvizitami.

Prezriete si (vraj) prvý panelák v Československu, Dom odborov, Tržnicu na Trnavskom mýte. Prejdete okolo Slovenského rozhlasu, Námestia Slobody, víl bývalých komunistov, pomníka Slavín alebo navštívite sídlisko Petržalka cez Most SNP.

Keď budete chcieť, program si môžete upraviť podľa vašich preferencií.

Prehliadka trvá 1,5 hod., je určená pre skupiny do 7 osôb vzhľadom na kapacity automobilov a čas začiatku si dohodnete spontánne.

Hádanky mestom

Spoznávajte Bratislavu a hlavne jej Staré mesto hravým spôsobom, a to pomocou lúštenia hádaniek cez telefón. Základom tejto prehliadky je nákup hry prostredníctvom internetového obchodu. Po približne hodine od nákupu príde link do mobilného telefónu cez sms. Po jeho roztvorení sa objaví prvá hádanka.

Štart hry je na Župnom námestí. 10 hádaniek vás postupne nasmeruje na rôzne atrakcie a celé to skončí po 2 hodinách pri Hlavnom námestí. Počas lúštenia hádaniek sa dozviete aj zábavné a zaujímavé fakty o Bratislave.

Túto netradičnú prehliadku si môžete zakúpiť denne (okrem pondelka) v čase od 10.00 hod. do 17.00 hod.

Bratislava Food Tour

4-hodinová Food Tour sa nesie v štýle pravidiel - Stretnime sa. Prechádzajme sa. Rozprávajme sa. Jedzme. Pime. Opakujme.

Ide o príjemnú a výnimočne chutnú prehliadku Bratislavy, ktorej stredobodom záujmu sú lokálne gastronomické špeciality, prapodivné špeciality domácej kuchyne a zvyky Slovákov pri vítaní hostí. Účastníci si vypočujú pútavé príbehy spojené s jedlom na Slovensku, okoštujú populárnu pálenku a dozvedia sa nevšedné miestne historky.

Bratislava Tour Food začína každý deň o 13.00 hod. pri Bratislavskom hrade a obedovať pred ňou sa vôbec neodporúča. Keďže medzi zastávkami sa presúvajú turisti pešo, pohodlné topánky patria k povinnej výbave.

Kompletná prehliadka Bratislavy

Teraz niečo z klasickej prehliadky. Máte na Bratislavu len 1 deň? Potom bude pre vás ako stvorená 7-hodinová kompletná prehliadka. Turisti spoznajú najdôležitejšie miesta a pamiatky ako Bratislavsky hrad (exteriér), Hrad Devín, Modrý kostolík Sv. Alžbety a historické centrum mesta - Michalskú bránu, Hlavné námestie a Starú radnicu.

Pre nabratie nových síl je počas prehliadky naplánovaná prestávka na obed alebo kávu a koláčik.

Tento druh prehliadky je k dispozícii celoročne a zvyčajne začína o 9.30 hod. Od profesionálneho miestneho sprievodcu sa, okrem základných informácií o navštívených pamiatkach, dozviete ďalšie tipy, čo sa oplatí vidieť a robiť v Bratislave po skončení prehliadky.


Toto je len ukážka niekoľkých možností, čo objavovať a akým spôsobom sa ponoriť do mesta Bratislavy. Či sme vám ulahodili, to nám poviete sami počas vášho návratu taxíkom späť.

Poznámka: Vzhľadom na obmedzenia v súvislosti s „COVID-19“ sa o dostupnosti jednotlivých prehliadok informujte priamo v turisticko-informačnom centre mesta Bratislava alebo na internetových stránkach mesta.

Spoľahlivá a komfortná jazda s Airport Taxi Bratislava

Po prehliadke mestom, prípadne ďalších vašich turistických cieľoch, vás radi opäť odvezieme na letisko, na letisko Schwechat alebo priamo do Viedne.

Transfery Bratislava – Schwechat - Viedeň a späť zabezpečujeme kedykoľvek počas 24 hodín a 365 dní v roku. O profesionalite vodičov a komfortnej jazde sa presvedčte sami.

 

Už ste si vybrali prehliadku Bratislavy? Čakáme na vašu objednávku taxi služby.

 

Zdroje:
https://www.visitbratislava.com/sk/ 
https://www.shutterstock.com/