Thursday, August 13, 2020

Bratislavskými ulicami so street foodom v ruke

Taxi z letiska Bratislava alebo z Viedne priamo do centra Bratislavy

Čaká vás niekoľkohodinová zastávka v Bratislave? Chcete si odskočiť z Viedne na deň do Bratislavy? Máte naplánovanú prehliadku Bratislavy a chcete ušetriť čas spojený s obedom alebo skoršou večerou?

 

Do centra Bratislavy vás prepraví taxi služba Airport Taxi Bratislava, ktorá zabezpečuje spoľahlivé a komfortné transfery aj z letiska Bratislava a späť.

 

Objavujte zaujímavosti Krásavice na Dunaji, šetrite čas strávený pri jedle, ale nepovoľte z jeho kvality. Niekoľko tipov, kde sa oplatí zastaviť a ochutnať moderný trend pouličných jedál, sme vybrali pre našich klientov.

Orbis Street Food

 

Orbis Street Food pripravuje vo svojej prevádzke na Laurinskej ulici viaceré druhy pouličných jedál z celého sveta. Svoju ponuku pravidelne obmieňa a aktualizuje. Ich typické menu tvoria belgické hranolky z čerstvých, ručne šúpaných zemiakov, ktoré sú vyprážané na hovädzej masti. V každom z ich jedál zohráva prioritu pomer cena/výkon.

NYC CORNER

 

Stavte na klasiku medzinárodnej street food kuchyne. Poctivé hot dogy, burgre a hranolky v kombinácii s chutnými omáčkami a prísadami – to je NYC Corner na Špitálskej ulici, kúsok od Kamenného námestia v centre Bratislavy. Klasické jedlá obohatil majiteľ o nové ingrediencie a vytvoril zaujímavé kombinácie tohto typického pouličného jedla.

Vegánske bistro Foodstock

 

Ak ste zástancom vegánskej stravy, 100% vegánske a vegetariánske bistro Foodstock na Klobučníckej ulici v centre Bratislavy je tým pravým miestom pre vás. Práve tu si objednáte a vychutnáte tie najlepšie japonské taštičky alebo pomaly varený zeleninový vývar s voňavým a mäkučkým domácim chlebom.

Petite Crêperie

 

Prelaďme na sladšiu nôtu a poďme vyskúšať pouličné palacinky inšpirované Francúzskom do prevádzky Vinco na Židovskej ulici v blízkosti Bratislavského hradu. Ak nemáte chuť na sladkú palacinku, vybrať si môžete aj slanú a doplniť lahodným vínom, ktoré je súčasťou menu tejto prevádzky. A možno si potvrdíte, že nie sú palacinky ako palacinky.

  

Buchtáreň

 

A ešte jedna sladká maškrta – prvý slovenský stret food s tradičnými buchtami sa hlási o svoju pozornosť na Medenej ulici v centre Bratislavy. Buchtáreň ponúka fantastické parené buchtičky ako od starej mamy. Ručná výroba, tradičná receptúra a poctivé suroviny sú 3 hlavné atribúty, ktoré sa skrývajú za týmto sladkým pouličným jedlom.

Permanentný street food na Poľnej ulici

 

Každý deň nájdete niekoľko mobilných reštaurácií zaparkovaných priamo na Poľnej ulici medzi Medickou záhradou a Ondrejským cintorínom. Čakajú vás tu stánky s chuťovkami ako raclette, kurací alebo hovädzí bowl, thajské rybacie kari, šišky, ale aj rôzne limonády a dobré kávy. Vyberte sa tam včas - niekedy vraj už okolo 14.00hod. majú vypredané všetky vychytené špeciality.   

 

Možností pre kulinársky zážitok z bratislavského street foodu je samozrejme viac. Necháme na vašej odvahe ochutnávať, testovať, dráždiť chuťové poháriky alebo len zahnať hlad.

Street Food Park

 

Ak ste skutočným fajnšmekrom pouličného jedla, vždy jeden víkend v mesiaci sa na námestí pred Starou tržnicou „stoluje“ street food na jednom mieste v rámci tzv. Street Food Parku. Úžasná kombinácia a neodolateľná ponuka pre chuťové poháriky všetkých našich klientov. 

 

Určite nechceme opomenúť typické reštaurácie. Ale ak ste akčný typ a váš program je naplávaný príliš tesno, prečo nevyskúšať práve túto alternatívu stravovania. A o vašich autentických skúsenostiach s bratislavským jedlom nám môžete povedať počas vašej jazdy taxíkom späť.


street food bratislava

Transfery do Viedne alebo na Schwechat a späť

 

Možno budete chcieť ochutnať pouličné jedlo aj vo Viedni. Taxi Bratislava - Schwechat - Viedeň zabezpečuje taktiež transfery z centra Bratislavy priamo do centra Viedne alebo na letisko Schwechat.

Objednajte si váš taxík a naši profesionálni vodiči v limuzínach Airport Taxi Bratislava vás tam zavezú v komforte a pohodlí za pevne stanovenú cenu kedykoľvek počas 24 hodín.

 

Zdroje:

https://www.visitbratislava.com/sk/

https://www.shutterstock.com