Wednesday, August 5, 2020

Do Viedne na kávu s Bratislava Airport Taxi


Ochutnať vo Viedni tradičnú viedenskú kávu – dobrý tip alebo bláznivý nápad? Návšteva niektorej z viedenských kaviarní by nemala vo vašom programe vo Viedni určite chýbať. V opačnom prípade ju tam ešte spontánne zaraďte. Spoľahlivú a komfortnú prepravu do Viedne z letiska Bratislava alebo z centra Bratislavy vám zase zabezpečí taxi služba Taxi Vieden.  

Tradícia kávy vo Viedni

 Ak si chcete vychutnať šálku kávy po niekoľko hodinovom objavovaní pamiatok a zaujímavostí, alebo máte časovú rezervu pred vaším obchodným stretnutím, je hneď niekoľko kaviarní, v ktorých nejde len o kávu, ale aj o vyjadrenie postoja k životu.

 

Kaviarne, kde ožíva história. Miesto, kde sa šíri vôňa čerstvej kávy, chutných koláčov, závinov a štrúdlí. Miesto, kde šuštia noviny a miešajú sa rozhovory hostí o rôznorodých témach.

Kto zažil atmosféru viedenských kaviarní, môže toto všetko potvrdiť. Kto zatiaľ nie, môže si túto atmosféru vyskúšať na vlastnej koži.

 

Ponorte sa do staro-viedenského sveta kávy a živej histórie v jednej zo 6-tich tradičných viedenských kaviarní podľa odporúčaní Viedenčanov.

Kaviareň Jelinek

 

Prvou zastávkou je kaviareň Jelinek, ktorá sa nachádza trochu skrytá neďaleko Mariahilfer Strasse. Je to ideálne miesto pre pochopenie, čo definuje kultúru viedenských kaviarní.

 

Malá kaviareň, v ktorej zostalo po desaťročia takmer všetko nezmenené. Výnimočné čaro dávajú kaviarni kachle na drevo, vynikajúca káva, noviny zadarmo a veľa sladkých pokušení. Tajný tip pre vás – domáca bábovka.  

Kaviareň Sperl

 

Nachádza sa na polceste medzi Mariahilfer Strasse a slávnym viedenským Naschmarktom. Ďalšia kaviareň, kde sa od jej vzniku veľmi málo zmenilo, veď od roku 1880 je synonymom viedenskej kultúry kaviarní.

 

Kaviareň Sperl je ideálnou pre krátku prestávku v starej Viedni - s vynikajúcou kávou a kúskom originálneho koláča Sperl. 

Kaviareň Hawelka

 

V blízkosti Stephansplatz sa nachádza ďalšia z naj legendárnejších viedenských kaviarní – Kaviareň Hawelka, ktorú vytvorili manželia Hawelkovci. Bez ich typických Buchteln - sladkej dobroty z kysnutého cesta plnenej džemom - by to tiež nebola kaviareň Hawelka.

 

Je známou aj vďaka tomu, že sa tu stretávajú slávni ľudia z oblasti umenia a kultúry. Vyskúšajte, možno tu stretnete niekoho slávneho, ako si vychutnáva svoju šálku kávy.


hawelka

Kaviareň Korb

 

Kaviareň Korb, taktiež v blízkosti Stephansplatz, víta svojich hostí už od roku 1904. V tejto kaviarni si môžu hostia objednať raňajky (počas celého dňa), ale tiež skvelý viedenský rezeň.

 

Súčasťou kaviarne je umelecký salónik, ktorý tvorí umelecký a moderný protipól klasickej kaviarne. Vašu pozornosť určite upúta množstvo fotografií zo života majiteľky – herečky a umelkyne Susanne Widl.

Kaviareň Schwarzenberg

 

Kaviareň Schwarzenberg patrí k najpopulárnejším viedenským kaviarňam a miestam stretnutí s priateľmi. Starobylé čaro a atmosféru tzv. „Ringstrasse“ kaviarne pocítite v každom rohu.

 

Pre svojich hostí sú tu pripravené kávové aj čajové špeciality, ktoré v kombinácii s chutným kúskom torty alebo koláča očaria chuťové poháriky nejedného návštevníka.  

Kaviareň Central

 

Ako šiestu v poradí predstavujeme kaviareň Central v Herrengasse otvorenú od roku 1876. Úžasný zážitok z návštevy tejto kaviarne dotvorí originálne nádvorie v benátskom štýle, vynikajúca cukráreň a príjemná klavírna hudba.

 

Kaviareň má vo svojej ponuke aj klasické kúsky viedenskej kuchyne ako varené hovädzie, viedenský rezeň alebo cisárske trhance.

 

Možno práve vôňa viedenskej kávy a atmosféra viedenskej kaviarne bude tou správnou bodkou za vaším dňom vo Viedni. Možno objavíte úplne inú viedenskú kaviareň, pre ktorú sa sem opäť radi vrátite. Možno to bude špecialita viedenskej kuchyne, ktorá vám poskytne pravý kulinársky zážitok.

 

Výber kaviarne nechávame plne na vašom vkuse a voľbe. Cestou taxíkom z Viedne do Bratislavy nám o tom môžete porozprávať.


Objednajte si taxi službu Airport Taxi Bratislava

 

Transfer z Bratislavy (letisko alebo centrum) do centra Viedne absolvuje s nami denne niekoľko desiatok turistov a klientov, ktorí cestujú za svojimi obchodnými partnermi.

 

Taktiež si môžete objednať osobnú prepravu z Bratislavy na letisko Schwechat a späť.

 

Naši profesionálni vodiči v limuzínach Airport Taxi Bratislava vás tam zavezú v komforte a pohodlí za pevne stanovenú cenu kedykoľvek počas 24 hodín.

 

Aj keď pôjde “len” o návštevu kaviarne vo Viedni s tradičnou viedenskou kávou. 


 

Zdroje: 

https://www.wien.info

https://www.shutterstock.com