Monday, September 14, 2020

Ako stráviť čas na letisku Vienna –Schwechat?

Cestujete na dovolenku alebo na služobnú cestu lietadlom z Viedne. Bezpečnú a spoľahlivú cestu na letisko máte za sebou aj vďaka Transfer Bratislava Vieden. Teraz vás čakajú ešte najmenej 2 hodiny na letisku pred samotným odletom.

Čo môžete robiť na letisku predtým, ako nastúpite do lietadla? Ako strávite čas, ak má lietadlo meškanie? Aké služby ponúka letisko Vienna - Schwechat svojim klientom, turistom alebo obchodným cestujúcim?

Krátka prehliadka výnimočných služieb, ktoré spríjemnia váš pobyt na letisku, práve začína.

letisko schwechat

Obchody 


Ako prvé sú obchody, v ktorých si na svoje prídu vášniví, ale aj občasní shopperi. Nájdete tu veľké medzinárodné aj typické regionálne značky a ich širokú a atraktívny ponuku. Budete mať pocit, že ste sa ocitli v nákupnom centre, a nie na letisku. A poznáte to veľmi dobre – čas tu plynie dvojnásobne rýchlo.

Či si vyberiete obchody s potravinami, oblečením, elektronikou, novinami, šperkami, hodinkami, parfumami alebo pralinkami, vždy je čo prezerať a obdivovať.

Vyberte si exkluzívny kúsok luxusnej značky alebo malý rakúsky suvenír. Voľbe je len na vás.

Tour de obchody zaplní istotne dosť času, ktorý musíte stráviť na letisku. Navštívite pár obchodov a hodina za vami.

Duty free

Nakupujete radi „preiswert“ (výhodne)? Prezrite si aktuálnu ponuku značky Heinemann Special Offers. V širokom sortimente značkových výrobkov z kategórie parfumov, liehovín a cukroviniek vám isto padne niečo do oka a máte možnosť ušetriť až 30% z bežnej ceny.

Ak nechcete takýto výhodný „kauf“ zmeškať, môžete si dopredu (max. 12 hodín pred odletom) vybraný tovar objednať online a potom už len vyzdvihnúť priamo v obchode pred vaším letom.

Servis kufrov

Predajňa Samsonite poskytuje aj služby 24-hodinového servisu vašich kufrov.

Kaviarne a reštaurácie

Obchody a nákupy nie sú pre vás to pravé orechové? Prezrite si teda ponuku rakúskych kaviarní a útulných reštaurácií, ktoré žijú pravých letiskovým ruchom, hlasnými rozhovormi a štrngotom príborov.

Pre každý jazýček sa niečo nájde – z regionálnej alebo medzinárodnej kuchyne, rýchleho občerstvenia či dokonca luxusnej reštaurácie.

Keď prechádzate popri voňavých pultoch s množstvom vystavených kulinárskych špecialít alebo vidíte na taniere práve stolujúcich turistov, je ťažké odolať a nevybrať si niečo z ponuky.

Veď ktovie, kedy najbližšie bude priestor pre rýchlu svačinu?

Family Fun Gate – Svet zážitkov pre deti

Priestor na nezaplatenie pre rodiny s deťmi. Family Fun Gate nájdete v prípade potreby v Termináli 3, bezprostredne za obchodnou zónou na začiatku východových brán F-Gates.

Plocha (70 m²) určená pre najmenších cestovateľov (od 4 do 10 rokov) vrátane šmýkačky, steny na lezenie, labyrintu, otáčacích dverí a molitanových hadov. K tomu veľa miest na sedenie pre rodičov, otvorené nonstop a vstup zdarma.

Pri východových bránach F-Gates a G-Gates, v tranzitnej zóne majú deti k dispozícii takzvané „Family Corner“, kde sa určite zabavia počas doby čakania.

Baggage Service Center v Termináli 3 poskytuje možnosť bezplatného požičania detského kočíka, pokiaľ ho rodina odovzdala pri registrácii na let.

Obchodné stretnutia a semináre

Priamo na letisku vo VIP termináli je možné prenajať priestory pre nerušené medzinárodné obchodné stretnutie alebo semináre. Svetlé, priestranné a moderné miestnosti vybavené kompletnou rokovacou technikou splnia z hľadiska atmosféry a techniky všetky vaše želania.

Iné služby 


Samozrejmosťou je vynikajúce internetové spojenie – zadarmo WLAN/WIFI pre všetkých. 

K dispozícii je zdravotné stredisko Medical Center, lekáreň, modlitebne pre všetky náboženstvá, pobočky bánk, zmenárne a bankomaty.

Za určitých podmienok môžete požiadať o vrátenie DPH predtým, ako opustíte letisko. Viac informácií o tejto službe nájdete na internetovej stránke letiska Schwechat. 

Ak potrebujete pracovať, určite si nájdete miesto v tichu a osamote v niektorom momentálne neobsadenom a zastrčenom Gate. 

Poznámka: Vzhľadom na obmedzenia v súvislosti s „COVID-19“ je možné, že niektoré služby sú v tomto momente obmedzené. O aktuálnej situácii sa informujte priamo na stránkach letiska Schwechat.
Transfer z centra alebo letiska Bratislava na Schwechat

Ak potrebujete zabezpečiť cestu z letiska alebo centra Bratislavy na letisko Schwechat, pokojne sa obráťte na taxi službu Airport Taxi Bratislava.


Plánujete cestu späť z letiska Vienna - Schwechat na letisko M. R. Štefánika v Bratislave alebo do centra Bratislavy?

Taktiež si dohodnite váš transfer. Náš profesionálny vodič vás bude čakať v príletovej hale s vaším menom na tabuľke pre jednoduché stretnutie a vašu pohodlnú cestu domov.

_____________________________________________________________________________________

Zdroje: https://www.viennaairport.com/, https://www.shutterstock.com/