Thursday, January 14, 2021

Moderná architektúra v centre historickej Bratislavy

Keď prídete do Bratislavy, vašu pozornosť naisto upútajú moderné budovy v centre hlavného mesta a jeho blízkom okolí. Novodobé architektonické kúsky, ktoré dopĺňajú ráz Bratislavy, píšu nové dejiny a priťahujú pohľady obyvateľov a turistov. Ich veľkosť, prevedenie a štýl sú neprehliadnuteľné a hneď sa vám objaví otázka – čo to je?

Tieto budovy možno ešte v turistickom bedekeri Bratislavy nenájdete, ale určite ste zvedaví a chcete poznať, čo sa v nich ukrýva.

„Bratislava sa stáva modernou metropolou a tieto stavby k nej neodmysliteľne patria. Rovnako ako množstvo turistov a obchodných cestujúcich , ktorí sem cestujú z celého sveta. Častokrát nie sú ich cieľom historické budovy a spoznávanie dejín, ale toho, ako Bratislava žije teraz,“ vysvetľuje Dušan Ďuriška zo súkromnej transferovej taxi služby: https://bratislava-airport-taxi.com/sk/

Aby sme zodpovedali všetečné otázky našich klientov, či už turistov alebo obchodných cestujúcich, ktorých denne prepravujeme z letiska Bratislava a Schwechat do centra Bratislavy, urobili sme stručný prehľad vybraných súčasných architektonických skvostov Bratislavy.

River Park

Multifunkčný areál River Park tvoria apartmány, luxusný hotel, reštaurácie, tanečná škola, exkluzívne spa a mnoho ďalšieho. Turisti si určite prídu na svoje nádherným pohľadom na Dunaj počas drinku na terase alebo v oddychovej zóne tohto komplexu plnej zelene.

Digital Park

V blízkosti nákupného centra Aupark určite neprehliadnete administratívny komplex s množstvom oddychových zón, vrátane zelených a vodných plôch ako stvorených pre krátky oddych počas výletu Bratislavou.

Národná banka Slovenska

Svojou výškou (111 metrov) vás ohromí ďalšia dominanta mesta – moderná budova Národnej banky Slovenska. V budove sa nachádza 23 výťahov, ktoré denne prevezú viac ako 1000 ľudí.

Eurovea City

Moderná štvrť Eurovea City, ktorá vyrastá na nábreží Dunaja, začína preberať rolu spoločenského a kultúrneho života v meste. Jej súčasťou bude aj prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower.

Panorama Towers

V blízkosti Eurovei môžete spozorovať ďalšiu stavbu 21.storočia - dve obytné 33 poschodové veže, ktoré poskytujú svojim majiteľom komfortné bývanie, obchody, reštaurácie a ďalšie skvelé služby. Rovnako sú tieto služby dostupné aj návštevníkom mesta.

Zuckermandel

Polyfunkčný súbor 7 budov, vytvárajúci kontrast s Bratislavským hradom, je komplexom bytov, kaviarní a malých obchodíkov. Veľká časť Zuckermandla tvorí verejný priestor, kde strávite príjemné chvíle na oddych a relax s výhľadom na Dunaj alebo hradný vrch.

Sky Park

Ide o jeden z najnovších projektov, ktorý prinesie do Bratislavy architektúru známej Zahy Hadid. Pozostáva z 3 exkluzívnych rezidenčných budov, vďaka ktorým získa bývalá industriálna časť nový šmrnc aj vzhľad.

sky park bratislava

Twin City

V blízkosti Dunaja vyrastá aj ďalší projekt – Twin City. Tvorí ho 24 podlažná veža a 3 ďalšie administratívne budovy. Jeho modernému štýlu zodpovedajú presvetlené priestory, trojité preklenie a nabíjacie stanice pre elektromobily. Urobte si malú zastávku v niektorej z lokálnych kaviarní alebo reštaurácií v tesnej blízkosti a pohľadom si prejdite jednotlivé budovy Twin City.

K modernej architektúre Bratislavy patrí aj nákupné centrum Eurovea, či múzeum moderného umenia Danubiana, o ktorých sme už hovorili v iných blogových príspevkoch.

Spoľahlivo a bezpečne do Bratislavy aj do Viedne

S taxi službou Bratislava Airport Taxi sa bezpečne a spoľahlivo odveziete do centra Bratislavy alebo do centra Viedne, kde môžete obdivovať aj takéto moderné budovy.

Rovnako pohodlne vás kedykoľvek odvezieme na letisko do Bratislavy, do Schwechatu, do Prahy aj do Budapešti. Váš taxík si dokonca objednáte online, keď vyplníte stručný formulár.

Naši profesionálni vodiči vás budú čakať na mieste podľa vašej požiadavky. Ak to bude na letisku, ľahko ich nájdete podľa tabuľky s vaším menom priamo v príletovej hale.

Drobnosti, ktoré robia naše taxi služby priateľskejšími voči klientom a na ktorých si dávame záležať. Aj tým, že vám poskytujeme aktuálne dianie a tipy pre výlety v našich cieľových destináciách, prostredníctvom pravidelne aktualizovaného blogu.

Využite našu taxi službu – budete včas tam, kde to práve potrebujete.

Zdroje: https://www.visitbratislava.com/sk, https://www.shutterstock.com/