Friday, November 20, 2020

Zažite Bratislavu ako rodený Bratislavčan

Turisti aj obchodní cestujúci si radi pozrú miesta, ktoré síce nie sú typickými historickými a kultúrnymi pamiatkami, ale domáci ich radi navštevujú. Rovnako radi sa zúčastňujú aktivít ako praví miestni. Ako je to v Bratislave? Urobme si zoznam vybraných aktivít, pri ktorých sa budete cítiť ako rodení Bratislavčania.

bratislava down town

„Z letiska Bratislava alebo z letiska Schwechat vás bezpečne a spoľahlivo dovezieme až do centra Bratislavy. Ak sa chcete na tento deň stať Bratislavčanom, vyskúšajte niektorú z aktivít, ktoré sú typické pre tunajších,“ informuje Dušan Ďuriška z taxi služby Bratislava Airport Taxi, ktorá zabezpečuje transferovú letiskovú osobnú dopravu Bratislava – Schwechat – Praha – Budapešť.

„Svojim klientom poskytujeme nielen profesionálne služby v oblasti osobnej dopravy, ale tiež prinášame podnetné informácie a tipy, ako môžu stráviť čas v cieľových destináciách. Tentokrát sme sa zamerali na miesta obľúbené Bratislavčanmi, ktoré prinesú zážitok aj pre návštevníkov z cudziny,“ dodáva Dušan Ďuriška.

Cestujte verejnou dopravou

Na ktorékoľvek miesto Bratislavy sa jednoducho dostanete mestskou hromadnou dopravou. Vďaka oficiálnej turistickej karte BRATISLAVA CARD cestujete po celom Bratislavskom kraji bezplatne.

Modernou električkou sa preveziete cez novovybudovaný Starý most k Sadu Janka Kráľa alebo si urobte okružnú jazdu po nábreží alebo popod Bratislavský hrad.

Ak si chcete počas jazdy pozrieť, čo sa aktuálne deje v Bratislave, wifi pripojenie máte zdarma vo väčšine spojov.

Oddýchnite si na Kuchajde

V blízkosti železničnej stanice Bratislava – Nové Mesto a obchodného centra Vivo nájdete prírodné jazero Kuchajda. Je to kultúrny, športový, rekreačný areál a prírodné kúpalisko v jednom, ktoré vyhľadávajú Bratislavčania pre oddych a zábavu takmer počas celého roku.

Rôzne druhy športovísk, kaviarne aj ihriská pre deti poskytujú dostatočné vyžitie i oddych po vašej krátkej prechádzke, či dlhej prehliadke mesta.

Za kultúrou do Galérie mesta Bratislavy

Možno sa vám zažiada umenia. Hneď v centre mesta sa zastavte v Mirbachovom alebo Pálfyho paláci, kde sídli Galéria mesta Bratislavy.

Môžete si prezrieť stále expozície malieb a sôch z obdobia baroka alebo netradičné výstavy rôznych foriem umenia. V Pasáži Mateja Kréna vás privítajú zábavné aktivity pre vás, vašu rodinu aj priateľov.

A opäť výhoda pre turistov – s BRATISLAVA CARD je vstup zdarma.

Za zdravou stravou na Miletičku alebo do Starej tržnice

Ak máte radi miestne trhoviská a ruch s nimi spojený, choďte na Miletičovu ulicu, kde sa nachádza trh čerstvej zeleniny, ovocia a ďalších produktov lokálnych predajcov.

Priamo v centre, v Starej tržnici, máte skvelú príležitosť ochutnať miestne „street food“ špeciality, nakúpiť zdravé potraviny a dokonca si v sobotu vypočuť unikátny koncert.

Nakupujte v Eurovea

Počas prechádzky popri Dunaji upúta vašu pozornosť moderné nákupné centrum, ktoré ukrýva množstvo obchodov, kaviarní a reštaurácií.

Pokojne nakuknite, prejdite sa obchodmi, zastavte sa v kaviarni alebo si objednajte chutné menu v reštaurácii a počas toho sledujte atmosféru okolo vás. Lebo aj toto robia praví Bratislavčania, kedykoľvek ich to napadne.

Návšteva galérie Danubiana, kultúrneho centra Dunaj, činohry v Slovenskom národnom divadle, či zastávka v niektorej z početných reštaurácií, kaviarní, vinární alebo pivární sú ďalšími miestami, kde chodia Bratislavčania často a radi.

Poznámka: Vzhľadom na obmedzenia v súvislosti s „COVID-19“ sa o aktuálnej situácii a prípadných obmedzeniach pre turistov informujte priamo na internetových stránkach mesta Bratislava.

Z Bratislavy na letisko alebo do Viedne

Nechajte sa odviezť z letiska Bratislava alebo Viedeň do centra Bratislavy a vychutnajte si krásavicu na Dunaji tak, ako ju poznajú Bratislavčania. Pokojne s celou vašou rodinou, či vašimi obchodnými partnermi.

Jednoducho a rýchlo, telefonicky alebo online si dohodnite transfer a my vás zase dopravíme na letisko.

S ohľadom na bezpečnosť našich klientov je dôležitou prioritou odbornosť a spoľahlivosť našich vodičov. Transfery sú zabezpečované len rodinnými príslušníkmi - skúsenými vodičmi. Ak cestujete s malými deťmi, pre ich bezpečie sú samozrejmosťou detské sedačky.

Budeme radi, keď vás o našich službách presvedčíme počas vašej ďalšej návštevy Bratislavy, Viedne, či letiska Praha a Budapešť.


Zdroje:
https://www.visitbratislava.com/sk, https://www.citylife.sk/, https://www.shutterstock.com/