Tuesday, October 13, 2020

Vyberte sa na prehliadku Viedne


Máte radi prehliadky miest, ktoré si plánujete sami? Spontánne sa ponoríte do atmosféry mesta a splyniete s davom, ktorý vás nesie ulicami? Alebo sa radšej pridáte k skupinovej prehliadke s odborným sprievodcom, ktorý doplní pár miestnych zaujímavostí? Potulujete sa radi pešo, na bicykli alebo nastúpite na miestny autobus?

Počas návštevy Viedne si môžete vybrať prehliadku mesta, ktorá spĺňa vaše nároky a očakávania „cudzinca“ v novom meste.

Súkromný komfortný taxík do centra Viedne vám zabezpečí naša taxi služba Bratislava Airport Taxi.

Pre uľahčenie rozhodnutia, ako stráviť čas vo Viedni, pridávame 5 zaujímavých prehliadok mesta Viedeň, na ktoré sa môžete vybrať.

Autobusom


Organizované prehliadky, okružné jazdy autobusom, osobný sprievodca – to je základ a osvedčená klasika spoznávania Viedne.

Ak stavíte na pohodlnú prehliadku Viedne, nastúpte na niektorý z autobusov Hop-on-hop-off-Bus, ktorým sa dostanete ku všetkým “musíte vidieť“ pamiatkam. Je iba na vás, pri ktorej pamiatke vystúpite a po jej prehliadke znovu nastúpite. Lístok na tento autobus platí 2 dni.

Samozrejme, vybrané spoločnosti, ako napr. Vienna Sightseeing Tours, Limousinen-Service, či Vienna Tours zabezpečujú pre turistov okružné komentované prehliadky mestom s rôznymi typmi okruhov a v presne stanovených časoch.

Keď dávate prednosť individuálnej prechádzke s odborným výkladom, objednajte si súkromného sprievodcu „na mieru“ podľa jazyka a témy, o ktorú máte záujem.

Na koči


Drožky patria k atmosfére Viedne rovnako ako Dóm sv. Štefana alebo Práter. Jazda kočom ťahaným párom koní je pre mnohých turistov vrcholom ich návštevy Viedne.

Stanovištia drožiek sú na rôznych miestach, napr. Stephansplatz, Michaelerplatz, Albertinaplatz, Petersplatz alebo Volksgarten.

Malá okružná cesta, veľká okružná cesta, individuálna okružná cesta alebo jazda po Centrálnom cintoríne – to sú možnosti, ako zažijete Viedeň z pohodlia koča a možno sa prenesiete pár desiatok rokov v histórii späť. Drožku si môžete prenajať od polovice marca do konca októbra.

vieden kone


Žltou alebo historickou električkou


Najvýznamnejšie historické pamiatky sa dá pohodlne navštíviť aj električkou Vienna Ring Tram alebo historickou električkou múzea Tramwaymuseum.

Žltá električka Vienna Ring Tram prechádza viedenskou Ringstraße a okolo najdôležitejších pamiatok - Viedenskej štátnej opery, budovy parlamentu, Umelecko-historického múzea, Prírodovedného múzea, Hofburgu, radnice, Dvorného divadla a Viedenskej univerzity. Trasa trvá približne 25 minút a električka odchádza každú polhodinu medzi 10.00 hod. až 17.30 hod. z námestia Schwedenplatz.

Každý večer si môžete dominanty Viedne prezrieť aj historickou električkou múzea Tramwaymuseum počas hodinovej prehliadky. Nastupuje sa pri Mestskom železničnom pavilóne Otta Wagnera.

Na lodi alebo v člne


Spôsobov, ako spoznávať modrý Dunaj a samotnú Viedeň z vodnej hladiny, je viac a vy si vyberiete ten, ktorý sa hodí k vášmu životnému štýlu.

Od apríla do októbra sa nechajte unášať po hladine Dunaja výletnou loďou DDSG Blue Danube. Počas prehliadkovej okružnej plavby po Dunajskom kanáli a Dunaji sa posádka postará o vaše kulinárske zážitky z viedenskej kuchyne a vy sa môžete naplno venovať pozorovaniu okolia.

Na lodi národného parku NationalparkBoot sa od mája do októbra dopravíte po Dunajskom kanáli z centra Viedne až do časti národného parku Lobau a tu preskúmate tunajšiu lužnú krajinu.

Pre klasikov sa hodí nostalgická plavba na lodi – veteránovi. Pre akčnejšie tipy je možnosť prenájmu vlastnej lode, vrátane kapitána alebo prenájom kajaku. A dokonca sa môžete odviezť lodnou taxi službou a vychutnať si individuálnu prehliadku po rieke. Zorganizovať oslavu na lodi alebo romantický nočný výlet.


Pešo po turistickej trase


Turistické trasy s celkovou dĺžkou viac ako 240 km prechádzajú Viedenským lesom na okraji mesta alebo cez prímestské rekreačné oblasti. Pohodlne sa k nim dostanete mestskou dopravou a cestu po nich vám uľahčí dobré značenie. Mnoho občerstvení a vinární popri ceste, lavičky a stoly na krásnych vyhliadkach a lesných lúkach vám ich ešte viac spríjemnia.

Ako klasiku spomenieme tzv. Mestskú turistickú trasu č. 1, ktorá má 11 km a vedie od konečnej zástavky električky Nussdorf kopcovitým terénom na miesta s krásnymi výhľadmi na Viedeň, Viedenský les a Dunaj. Z ďalších známych turistických trás uvádzame Zelený Práter, Bisamberg alebo okružnú turistickú trasu s dĺžkou 120 km pre tých náročnejších turistov.

Taxíkom do Bratislavy alebo na letisko Schwechat


Či si vyberiete prehliadku mestom Viedeň pešo, na bicykli, autobusom alebo na koči, naspäť do Bratislavy (na letisko/do centra) vás spoľahlivo a bezpečne odvezie taxík Bratislava Airport Taxi.

Stačí, keď si online objednáte naše taxi služby a vyberiete transfer, ktorý vám vyhovuje. Náš profesionálny vodič vás bude čakať na mieste a v čase, ktorý si zvolíte (7 dní v týždni/24 hodín).

Okrem turistov využívajú služby taxi Bratislava Vienna aj manažéri a klienti, ktorí cestujú na obchodné stretnutia, semináre alebo konferencie. Byť včas a bez stresu v ich cieli, je pre nich prvoradé.

Pre lepší prehľad a viac informácií si prezrite referencie klientov, ktorí už s nami cestovali.

Zdroje: https://www.wien.info/ , https://www.shutterstock.com/