Monday, October 19, 2020

Čo robiť pred odletom na letisku Bratislava

Letisko Bratislava – najväčšie slovenské letisko, z ktorého smerujú naši klienti ďalej do sveta. Miesto, z ktorého sa naši klienti vyberú na prehliadku Bratislavy alebo za svojimi pracovnými povinnosťami. Pre mnohých našich klientov len prestupná stanica pre ďalšiu cestu.

Aby ste pred vašou cestou dorazili na letisko Bratislava včas, objednajte si spoľahlivú, súkromnú taxi službu Bratislava Airport Taxi online.

Hneď po prílete do Bratislavy máte dohodnuté dôležité obchodné stretnutie v centre mesta? Komfortnú cestu bez stresov, počas ktorej si stihnete vybaviť min. 1 telefonát, vám taktiež radi zabezpečíme.

Čo však robiť, keď ste už na letisku a máte ešte 1 alebo 2 hodiny pred odletom? Ako stráviť tento čas?

Pre súčasných aj budúcich klientov sme urobili prehľad služieb, ktoré môžete navštíviť alebo využiť na letisku M. R. Štefánika v Bratislave.

letisko Bratislava

 

Automat na predaj ochranných prostriedkov

Vzhľadom na aktuálnu situáciu s COVID-19 a s ohľadom na zdravie našich klientov, hneď vo verejnej časti odletovej haly nájdete automat, kde si zakúpite osobné ochranné prostriedky - ochranné rúška, ochranné rukavice, dezinfekčné gély. Automat je v prevádzke nepretržite.

Potraviny

Máte chuť na rýchle občerstvenie vo forme cenovo výhodného menu? Navštívte potraviny v príletovej hale so širokou ponukou čerstvých pekárenských produktov, slovenských výrobkov ako syry, paštéty, sladkosti, či iné mäsové a mliečne produkty. V sortimente nájdete aj organickú kávu, ktorú si môžete vziať so sebou.

V súčasnosti je sortiment obohatený o ochranné rúška, rukavice a antibakteriálne gély. Ponuka je rôznorodá, určite si vyberiete.

Reštaurácia eat&fly!

Ako je zrejmé z názvu reštaurácie – najedzte sa a leťte! – strávite čas pred vaším odletom v klasickej reštaurácii s kombinovanými službami fast food občerstvenia a „take away“ kávy. Príjemné prostredie reštaurácie vás pohostí v odletovom termináli na prízemí, každý deň do 18.00hod. Prezrite si menu a objednajte si podľa vášho gusta.

Ak máte chuť na ľahšiu maškrtu, k dispozícií je Airport Snack s voňavou paletou rýchleho občerstvenia.

Jet Bar

V prípade, že si pred odletom zvyknete posedieť v bare a vychutnávať si svoj obľúbený osviežujúci nápoj, kávu alebo alkoholický nápoj spolu s chutným zákuskom, limonádou alebo dokonca zmrzlinou, Jet Bar je tým správnym miestom pre vás. Určite ho neminiete, keďže sa nachádza v odletovom termináli priamo pod historickým lietadlom Caproni CA-33.

V tomto momente je Jet bar dočasne zatvorený. Ale keď pôjdete nabudúce, zastavte sa na váš drink.

Cestujem obchodne

Na 2. poschodí odletového terminálu sa nachádza salónik, tzv. Mastercard Caproni Lounge, pre cestujúcich, ktorí potrebujú pred odletom pracovať.

Svojim návštevníkom poskytuje dostatok súkromia a tiež široký výber nápojov a občerstvenia, teplú polievku, internetové pripojenie, SWP corner s počítačovým vybavením, TV, prípadne vybranú medzinárodnú a domácu tlač.

Vstup do salóniku podlieha istým pravidlám, vrátane spoplatnenia. Bližšie informácie získate priamo na letisku Bratislava, alebo sa vopred informujte prostredníctvom telefonátu, či mailom.

Cestujete s rodinou

Rodičom s menšími deťmi určite padne vhod detský kútik, kde ich ratolesti môžu stráviť čakanie pri hre. Je dôležité, aby sa deti hrali v kútiku pod dozorom svojich rodičov.

Pre mamičky s deťmi sú v odletovom aj príletových termináloch k dispozícii miestnosti na prebalenie a nakŕmenie svojich detí. V týchto miestnostiach máte štandardné vybavenie: umývadlo so sprchou, toaletu, prebaľovací pult, ohrievaš fliaš a detskej stravy. Samozrejme zdarma.

Asistenčné služby

Letisko Bratislava je plne vybavené a prispôsobené pre cestujúcich so zníženou mobilitou a zdravotným postihnutím (nevidiaci, sluchovo postihnutí). Títo cestujúci majú pri prechode letiskom k dispozícii bezplatnú asistenčnú službu.

Všetky terminály bratislavského letiska sú bezbariérové. Kontaktné miesto (označené piktogramom) pre privolanie asistencie nájdu cestujúci hneď pri vstupe do odletového aj príletového terminálu.

Potrebu asistencie stačí nahlásiť najneskôr do 48 hodín pred plánovaným odletom svojej leteckej spoločnosti, cestovnej kancelárii, alebo agentúre, u ktorej si klient letenku kúpil.

Ďalšie služby

Na letisku sa môžete pripojiť na voľnú wifi sieť a byť neobmedzene online.

Ak si potrebujete dobiť telefón alebo notebook, môžete tak urobiť zdarma v nástupných gate-och odletového terminálu.

Ak potrebujete zmeniť menu, použite bankomat Euronet/Interchange v príletovej hale. Bankomaty VÚB a UniCredit Bank nájdete v odletovej hale oproti informačného pultu. Bankomat ČSOB sa nachádza v príletovej hale, vedľa východu.

Veríme, že aj vďaka týmto informáciám strávite čas na letisku v Bratislave príjemne a efektívne. A možno máte svoje vlastné aktivity, ktoré vám vyplnia čas pred odletom lietadla. To necháme samozrejme na vás.

Transfer z centra alebo letiska Bratislava na Schwechat

Či už potrebujete zabezpečiť transfer alebo jednosmernú cestu z Viedne/letiska Schwechat do Bratislavy (na letisko/do centra), spoľahnite sa na taxi službu Bratislava Airport Taxi.

Viac ako 20-ročné skúsenosti, komfortné limuzíny a profesionálny prístup vodičov sa spájajú s kvalitou služieb, ktoré poskytujeme pre našich klientov – turistov aj cestujúcich za svojimi klientmi a na odborné podujatia.

Ak sa dohodneme na stretnutí na letisku, náš vodič vás bude čakať v príletovej hale s vaším menom na tabuľke pre jednoduchú orientáciu a vašu pohodlnú cestu. Aj to patrí k našim prozákazníckym výhodám.

Zdroje: https://www.bts.aero/, https://www.shutterstock.com/