Monday, February 27, 2023

9 tipov Bratislava Airport Taxi o pravidlách letiska Bratislava

 

Či ste majster v cestovaní lietadlom, či letecký nováčik určite oceníte praktické informácie a špecifické služby na letisku Bratislava. Bratislava Airport Taxi vás spoľahlivo odvezie na letisko Bratislava 7 dní v týždni, 365 dní v roku. Dnes k tomu pridávame 9 tipov pre váš pohodový príchod a pobyt na letisku.

1. Kedy prísť na letisko pred odletom?

Spoľahlivé taxi Bratislava Wien vás v komfortnej limuzíne privezie na letisko včas - teda 2 hodiny pred vaším plánovaným časom odletu.

V tomto čase sa spravidla začína check-in a aj bezpečnostná kontrola.

Približne 40 minút pred časom odletu sa check-in zatvára.

2. Dajú sa kúpiť letenky na letisku?

Letenky si zvyčajne kúpite online prostredníctvom webových stránok spoločností, ktoré predávajú letenky. Rovnako si ich zakúpite aj na webovej stránke letiska Bratislava.

Tip pre turistov: Pri kúpe letenky nezabudnite na preštudovanie prepravných podmienok leteckých spoločností na ich webových stránkach.

Letenky vybraných leteckých spoločností si môžete zakúpiť aj osobne a priamo na letisku.

V odletovej hale letiska nájdete okienko s nápisom "Predaj leteniek a výber poplatkov", ktoré sa otvára 2 hodiny pre každým odletom.

3. Kde urobím check-in online?

Vybrané letecké spoločnosti majú presne stanovený a požadujú len online check-in.

Ten urobíte na webovej stránke alebo cez mobilnú aplikáciu leteckej spoločnosti. Pri registrácii vyplníte osobné údaje a údaje o cestovnom doklade.

Zároveň si tak môžete dokúpiť batožinu, poistenie, dopravu, objednať asistenciu pre imobilných pasažierov alebo iné doplnkové služby.

cestovanie letisko


4. Dostanem pri online checki-ne palubný lístok?

Hneď po online check-ine (vyplnení registrácie na webe alebo cez aplikáciu) získate palubnú vstupenku.

Buď si ju vytlačíte, alebo použijete na letisku jej elektronickú formu (ak to akceptuje letecká spoločnosť).

5. Aké sú pravidlá pre batožinu?

Informácie a pravidlá, ktoré platia pre hmotnosť, počet a veľkosť príručnej (beriete si ju do lietadla) a podanej batožiny (odovzdáte pri check-ine a ide v lietadle do priestoru pre batožinu), nájdete na webových stránkach leteckých spoločností alebo na webovej stránke letiska Bratislava.

V príručnej batožine nemôžete mať určite zbrane, ostré predmety a väčšie balenia tekutín, no podrobnosti si zistite na webe letiska.

Ak potrebujete batožinu zabaliť alebo odvážiť, využite služby letiska v odletovej hale.

6. Ako prepravovať potraviny v príručnej batožine?

Ak si chcete vziať do lietadla nejaké potraviny, môžu to byť obložené bagety, chlieb, keksy, chipsy, instantné polievky aj látky tekutej povahy (kečup, horčica, nutela, paštéta) v objeme do 100 ml alebo 100 g.

Všetky tekutiny nesmú mať viac ako 1 liter a musia byť vložené v uzatvárateľnom plastovom vrecku (nazývané aj zipp vrecko).

Tieto vrecká si kúpite priamo na letisku pred bezpečnostnou kontrolou.

Potrebujete prepraviť väčšie množstvo potravín či tekutín? Zabaľte ich do podanej batožiny.

7. Môžu byť na palube lietadla zvieratá?

Každá letecká spoločnosť má vlastné pravidlá pre prepravu zvierat na palube. Z letiska Bratislava dáva túto možnosť spoločnosť Smartwings. Výnimkou sú vodiaci psi, ktorí sa na palube prepravujú bezplatne.

Pokiaľ to letecká spoločnosť dovoľuje, váš štvornohý miláčik (pes, mačka, králik, činčila) musia byť po celý čas letu v špeciálnej prepravke s pevným nepriepustným dnom a s otvormi na dýchanie.

Hmotnosť a rozmery prepravky i zvieraťa a tiež cenník prepravy zvierať má každá spoločnosť stanovené individuálne a určite to nájdete na ich internetových stránkach.

Ešte si zistite informácie, či môže byť zviera do krajiny, kde cestujete, naozaj prepravované.

8. Ako sa na letisku pohybujú imobilní cestujúci?

Pre cestujúcich so zníženou mobilitou a zdravotným postihnutím sú k dispozícii bezplatné asistenčné služby pri prechode letiskom.

Potrebu asistenčných služieb nahláste do 48 hodín pred plánovaným časom odletu vášho lietadla leteckej spoločnosti, cestovnej kancelárii alebo agentúre, kde ste si kúpili letenku.

Kontaktné miesto pre asistenciu sa nachádza pri vstupe do odletového/príletového terminálu a je viditeľne označené piktogramom.

Po vašom ohlásení si vás vyzdvihne pridelený asistent a pomôže vám od registrácie až po nástup do lietadla.

9. Čo robiť v prípade zdravotných komplikácií?

Pri zdravotných komplikáciách požadujú vybrané letecké spoločnosti potvrdenie od lekára, nie staršie ako 6, 7, 10 či 14 dní a na špeciálnych formulároch, ktoré sú na ich webových stránkach.

Môže sa stať, že keď nebudete mať potvrdenie od lekára na špeciálnom formulári, nemôžete nastúpiť do lietadla.

V prípade, že máte v tele voperovaný kovový predmet, kardiostimulátor alebo potrebujete inzulínové perá, ukážte lekárske potvrdenie alebo iný hodnoverný doklad hneď na bezpečnostnej kontrole. Dobre urobíte, keď ho budete mať v slovenskom aj v anglickom jazyku (nemusí byť úradne overené).

Zistite si druhy ochorení, zdravotné komplikácie a ďalšie informácie o nich dostatočne dopredu a presne u leteckej spoločnosti.

Cesta na dovolenku alebo služobku s Bratislava Airport Taxi

Nezáleží, či chodíte na dovolenku alebo služobnú cestu lietadlom často, alebo len raz ročne. Vždy si zaslúžite pohodlnú a bezpečnú cestu na letisko.

Taxi Bratislava Wien vám zabezpečí spoľahlivú jednosmernú i transferovú jazdu z centra Bratislavy na letisko Bratislava alebo na letisko Vienna Schwechat, na letisko do Budapešti a do Prahy.

Vaše taxi Vienna Bratislava si online objednáte z pohodlia domova a v dohodnutý deň sa v luxusnej limuzíne a bez časových stresov odveziete pred letiskovú halu.

Zdroje:

https://www.bts.aero/informacie/prakticke-rady/najcastejsie-kladene-otazky/