Thursday, December 10, 2020

Vychutnajte si jeden deň v Prátri

Prepnite na inú nôtu. Dajte si pauzu od predvianočného zhonu, nákupov a upratovania a choďte do Viedne. Tentokrát ale tradičné vianočné trhy vymeňte za jeden deň v Prátri. Zmena prostredia, atmosféry aj aktivít vám určite padne vhod – a nielen v tomto rušnom adventnom čase.

„Ak sa potrebujete odviezť do Viedne, či už pracovne alebo súkromne, objednajte si online našu taxi službu. Z centra Bratislavy alebo z letiska Bratislava vás spoľahlivo a komfortne odvezieme,“ predstavuje Dušan Ďuriška súkromnú osobnú taxi službu Bratislava Airport Taxi, ktorá denne prepraví niekoľko desiatok turistov z Bratislavy do centra Viedne alebo na letisko Schwechat a späť.

V zábavnom parku Práter, bývalom poľovnom revíri Habsburgovcov, si domáci aj turisti môžu vychutnať jazdu na obrovskom ruskom kolese aj horskej dráhe, navštíviť múzeu Madame Tussauds, zažiť dokonalý kulinársky zážitok alebo jednoducho relaxovať v zelenej prírode. Možno vás inšpirujeme týmito tipmi:

Cesta na ruskom kole

Páči sa vám predstava pozorovať časť Viedne z výšky takmer 65 metrov? Tak potom nasadnite na ruské koleso a kochajte sa pohľadom na Viedeň z nadhľadu – na mesto, na ľudí pod vami. Možno vám myšlienky ujdú aj do metafory vášho života, keď sa naň pozriete z vtáčej perspektívy.

Pre slabšie nátury – túto atrakciu si určite doprajte ešte predtým, ako si naplníte brucho miestnymi špecialitami.

prater ruske kolo

Astronomická show nočnej oblohy

Vystúpite z ruského kola na zem a o chvíľu sa už opäť budete pohybovať medzi hviezdami.

V blízkosti ruského kola sa totižto nachádza viedenské Planetárium. Tu sa môžete tešiť na astronomickú šou nočnej oblohy, ktorú vám ponúkne najmodernejší hviezdny projektor na svete.

Históriou Prátra a viedenskej zábavnej kultúry preletíte ľahko a rýchlo v múzeu, ktoré je tiež súčasťou Planetária.

Prežite jeden deň ako Sissi

Vrcholným zážitkom pri návšteve Prátra bude pre vás svetovo známe múzeum voskových figurín Madame Tussauds s viac ako 80 voskovými figurínami a interaktívnym zážitkovým svetom cisárovnej Sissi.

Z miestnych celebrít tu stretnete cisára Františka Jozefa a jeho Sissi, Wolfganga Amadea Mozarta, Falka, Máriu Teréziu alebo Gustava Klimta.

V špeciálne vytvorených interaktívnych kulisách môžete poraziť Alberta Einsteina v teste inteligencie, dirigovať dunajský valčík s Johannom Straussom alebo dať gól z penaltového rozstrelu proti Hansovi Kranklovi.

Niečo viedenské z Schweizerhaus

Keď vyskúšate pár atrakcií a múzeí, budete mať asi chuť na niečo tradičné z viedenskej kuchyne. Typický hostinec v Prátri s obrovskou pivnou záhradou a vychýreným bravčovým pečeným príde vhod.

Prekročte bránu Scheizerhausu a objednajte si to, po čom vaše maškrtné jazyky zatúžia.

Miesta pre chvíľu skutočného oddychu

Aj takéto miesta nájdete v zábavnom parku Práter, ktorý bol zaradený medzi 10 najkrajších mestských parkov sveta (podľa časopisu Focus).

Rozľahlé lúky, lesné a vodné plochy vytvárajú ideálne prostredie pre oddychové prechádzky, osviežujúce pešie túry, ale aj náročnejší jogging, prechádzku na korčuliach alebo na bicykli.

Tepnou zeleného Prátra je 4,5 km dlhá Hlavná alej. Túto rovnú aleju, akoby urobenú podľa pravítka, lemuje približne 2500 stromov a spája Praterstern s reštauráciou Lusthaus.

A to nie je určite všetko. Nájdite si svoju najobľúbenejšiu atrakciu viedenského zábavného parku Práter, keď ho nabudúce navštívite.

prater park rakusko

Poznámka: Vzhľadom na obmedzenia v súvislosti s „COVID-19“ sa o aktuálnej situácii a prípadných obmedzeniach pre turistov informujte priamo na internetových stránkach mesta Viedeň.

Transferové jazdy Bratislava – Schwechat – Viedeň

našou taxi službou sa dostanete pohodlne a komfortne do centra Viedne, či na letisko Schwechat.

Podľa našej dohody vás opäť vyzdvihneme na dohodnutom mieste a odvezieme naspäť do Bratislavy (do centra alebo na letisko).

Transferové jazdy zabezpečujeme pre klientov aj na letisko do Prahy do Budapešti.

Vozový park našej spoločnosti sa skladá z kvalitných, moderných a luxusných vozidiel s ohľadom na bezpečnosť jazdy.

Priestrannosť v zadnej časti osobného vozidla, pohodlné a nastaviteľné sedadlá s opierkami, automatická klimatizácia, počúvanie hudby z kvalitného audio systému – to sú ďalšie veci, ktoré prispievajú k príjemnej atmosfére počas vašej jazdy.

Lebo my vieme, že našim klientom záleží na kvalite služieb, pocite bezpečnosti aj pohodlí ich cesty.

Zdroje: https://www.shutterstock.com/, https://www.wien.info