Tuesday, December 29, 2020

Nemôžete do Viedne? Príde za vami vo filme

 Trailer k filmu: Nebezpečná metóda



Pokiaľ sa chystáte do Viedne, do centra mesta alebo na letisko Schwechat, spoľahlivo a komfortne vás odvezieme. Pokiaľ ale nemáte práve cestu do Viedne, usaďte sa doma na gauč a Viedeň príde k vám. Kamera, akcia, klapka! Tie najlepšie filmy, ktoré sa odohrávajú vo Viedni, vám priblížia atmosféru tejto metropoly.

Aktuálna situácia prináša mnohé obmedzenia do bežného života nás všetkých. Napriek tomu, naša taxi služba Bratislava Airport Taxi stále poskytuje bezpečné transferové jazdy z Bratislavy (z letiska alebo centra mesta) do Viedne (do centra mesta alebo na letisko).

Ak sa do Viedne nechystáte a chcete sa ponoriť do jej ruchu, vravy a nálady, nechajte sa inšpirovať niektorým zo svetových filmov, ktoré sa natáčali vo Viedni.

Viedeň síce nie je Hollywood, ale má množstvo miest, ktoré treba vidieť. A ešte viac príbehov pre vyrozprávanie.

Rezervujte si čas a možno vo Viedni strávite nie jeden večer, ale hneď niekoľko – aj keď budete v pohodlí vášho domova.

Filmy z obdobia 1949 až 2001

Zavedieme vás na krátku prehliadku kinematografie za posledných 70 rokov, v ktorých uvidíte zábery Viedne.

Tretí muž (1949) je thriller o pašerákovi penicilínu Harrym Limeovi (Orson Welles) odohrávajúci sa v povojnovej Viedni so svetovo známou ústrednou melódiou hranou na citare. Jednu z hlavných úloh si tu zahralo aj Obrie ruské kolo v Prátri a Dóm sv. Štefana.

treti muz film
Zdroj: wien.info

Trilógia Sissi (1955-57) a v hlavnej úlohe Romy Schneider ako mladá cisárovná, ktorá čelí realite rakúskeho cisárskeho dvora.

Agent 007 - James Bond (Timothy Dalton) v epizóde Dych života (1987) sa vo Viedni vydáva po stopách zločincov.

Kultový film Pred úsvitom (1995), v ktorom sa do seba zamilujú nielen hlavné postavy v podaní Ethana Hawka a Julie Delpy, ale pravdepodobne aj vy – do ďalšieho aktéra filmu, mesta Viedeň.

Príbeh medzi panovačnou matkou (Annie Girandot) a utláčanou dcérou (Isabelle Huppert) je hlavným motívom filmu Pianistka (2001), ktorým priniesol Michael Haneke na filmové plátno román laureátky Nobelovej ceny, Elfriede Jelinek.

Filmy z obdobia po roku 2002

Vynikajúci John Malkovich vo filme Klimt (2006) a v roli rakúskeho umelca Gustava Klimta vás poľahky vtiahne do deja z prelomu 19. a 20.storočia. Samozrejme, odohrávajúceho sa vo Viedni.

Spor ohľadom psychoanalýzy si struhne Sigmund Freud a Carl G. Jung vo filme Nebezpečná metóda (2011). V hlavných úlohách sa predstaví Viggo Mortensen a Michael Fassbender.

Z jedného prostého rozhodnutia muža, ktorý chce zostať verný svojej žene, vznikne sled intenzívnych, napínavých a dojemných príbehov prepájajúcich celý svet. To je film 360 (2012) s hercami - Jude Law, Rachel Weisz a Anthony Hopkins.

Vo filme Dáma v zlatom (2015) budete sledovať príbeh jedného z najslávnejších reštitučných sporov v histórii týkajúcom sa slávneho obrazu „Zlatá Adele“ od Gustava Klimta. Hlavnú úlohu si zahrala Helen Mirren.

Skutočným umeleckým skvostom je aj film Egon Schiele: Smrť a dievča (2016). Ide o životopisný príbeh maliara a grafika Egona Schieleho (Noah Saavedra), ktorý bol jedným z najprovokatívnejších viedenských umelcov začiatku 20. storočia.

Na záver pridávame najnovší seriál Freud (2019), ktorý predstavuje mladého Sigmunda Freuda (Robert Finster) v úplne novej roli, ako odhaľuje zločincov vo Viedni na sklonku 19.storočia.

S taxi službou do Viedne aj na letisko Schwechat

Vybrali ste si? Máte už naplánovaný večer s atmosférou Viedne u vás doma?

Keď však budete mať v pláne cestu na letisko do Viedne alebo do centra Viedne, či na letisko do Bratislavy, Prahy alebo do Budapešti, obráťte sa na našu spoľahlivú a bezpečnú súkromnú taxi službu.

Naše služby poskytujeme 24 hodín denne, 7 dní v týždni pre klientov, ktorí cestujú na výlety, dovolenky alebo za svojimi obchodnými partnermi.

Je pre nás dôležité, aby ste prišli do vášho cieľa – súkromného alebo služobného – včas, v pohode a bez stresov.

A počas cesty sa pokojne môžeme porozprávať aj o vašom obľúbenom filme, ktorý sa odohráva vo Viedni.

Zdroje: www.wien.info