Wednesday, December 23, 2020

Spojte nakupovanie s vaším výletom do Bratislavy

Je isté, že ak sa vyberiete objavovať historické a kultúrne pamiatky alebo ochutnať miestnu gastronómiu, veľmi ľahko zapadnete v niektorom z malých obchodníkov so suvenírmi. Alebo vo veľkom nákupnom centre, kde popri krátkom oddychu pri káve stihnete „preskúmať“ aj pár obchodov.

Pre spojenie efektívne stráveného času a výhodného nakupovania v Bratislave sme pripravili niekoľko tipov. Predvianočné obdobie, keď sa robia tie najväčšie nákupy roka, je na to ideálne.

Z letiska Bratislava alebo z letiska Schwechat vás do centra Bratislavy komfortne a spoľahlivo dovezie naša taxi služba Bratislava Airport Taxi.

Vašu cestu za nákupmi si potom môžete namieriť sem:

Nákupy pod jednou strechou

Eurovea, Aupark a Central sú tri nákupné centrá v blízkosti centra Bratislavy, kde nájdete všetko, čo potrebujete aj nepotrebujete.

Módu, šperky, elektroniku, doplnky do domácnosti, knihy, nábytok aj potraviny – toto všetko je tu na jednom mieste. A ešte niečo ďalšie – obchody sa tu striedajú s umeleckými dielami a sochami známych autorov, galériami a samozrejme kaviarňami, reštauráciami, barmi a detskými centrami.

Najdostupnejším nákupným centrom v hlavnom meste je Central. Objavíte tu množstvo obchodov, kaviarní a jedinečnú oddychovú zónu priamo na streche.

Nákupné centrum Aupark patrí medzi obľúbené destinácie milovníkov štýlových nákupov, zábavy, trávenia voľného času, kultúrnych i športových podujatí, ale aj pre súkromné, či obchodné stretnutia. Nachádza sa v blízkosti Sadu Janka Kráľa.

Za nové ohnisko spoločenského života v Bratislave sa považuje Eurovea. Ponúka najmodernejšie obchodné priestory a miesta pre zábavu a oddych. Jej súčasťou je dvojhektárový nábrežný park s promenádou a nové verejné námestie.

eurovea bratislava

Miestne značky

Ak dávate prednosť malým miestnym značkám a kamenným obchodíkom s ich výnimočnou atmosférou, potom nazrite do obchodov ako Kompot, Pískacie alebo Slávica.

Pôvodná slovenská značka Kompot presne vie, ako inteligentne využiť novodobé „porekadlá“ či brnknúť na nostalgickú strunu. Nákup v obchode Kompot je skvelou voľbou, ak hľadáte nekomplikovaný darček v podobe oblečenia pre dospelých aj pre deti s humorným podtónom.

Lokálna značka Pískacie je na trhu od roku 2013 a z pôvodného zámeru vyrábať pískacie tričká pre celú rodinu, sa jej portfólio rozšírilo na ďalšie druhy oblečenia z ekologickým materiálov.

V dizajnovom obchodíku Slávica v centre mesta si kúpite originálne, zaujímavé a kvalitné drobnosti z dielní slovenských a českých dizajnérov.

Place store – obchod plný handmade vecí

Place store je miestom s najväčším výberom handmade tvorby - oblečenie, neobyčajné veci, originálne obyčajné veci, dizajnové kúsky, nábytok s patinou aj industriálny minimalizmus.

Rôznorodý mix, ktorý sa nachádza v tomto obchode aj vďaka tomu, že predajcom poskytuje na prenájom len policu alebo regál.

Silná trojka – suveníry, káva, koláč

Café Zeppelin v centre mesta je unikátnym spojením predajne suvenírov a kaviarne s vlastnou výrobou domácich koláčov.

Obchodík vsadil na darčeky a suveníry, ktoré vyrábajú malí slovenskí výrobcovia a bez váhania ich odporučíte priateľom aj obchodným partnerom z cudziny.

Bezchybne a rýchlo vám tu naservírujú slušnú kávu a pridajú k tomu domáce, šťavnaté, poctivé, sladké aj slané koláče. Možno si nebudete vedieť vybrať z ich širokej ponuky.

Stará tržnica

Miesto nákupov, ktoré dýcha históriou, keďže jej súčasná budova z roku 1910 bola prvou bratislavskou krytou tržnicou.

Dnes je to zaujímavé miesto s ponukou rôznorodých služieb tak obyvateľom, ako aj návštevníkom mesta pre rôzne vekové skupiny.

Na jeden šup asi nestihnete obísť všetky tieto nákupné destinácie. Ale určite si vyberiete tie, ktoré splnia vaše nároky na darčeky alebo drobné suveníry pripomínajúce Bratislavu.

stara trznica bratislava

Súkromná taxi služba Bratislava – Schwechat – Viedeň

Či si plánujete výlet do Bratislavy alebo do Viedne, alebo vás čaká služobná cesta z letiska Bratislava alebo z letiska Schwechat Vienna, pre zabezpečenie spoľahlivej osobnej dopravy si zvoľte Bratislava Airport Taxi.

Vašu jazdu si objednáte ľahko, rýchlo a online. Naši profesionálni vodiči vás budú čakať na mieste a v čase, ktorý si zadáte pri objednávke a urobia všetko pre to, aby ste bezpečne prišli do vášho cieľa.

Je síce obdobie predvianočných stresov a zhonu, ale vy si zabezpečte pokojnú a pohodlnú cestu na výlet, za pracovnými povinnosťami alebo aj na nákupy.

Zdroje: https://www.visitbratislava.com/sk, https://www.shutterstock.com/