Wednesday, February 24, 2021

7 nádherných výhľadov na Bratislavu a jej okolie

Vytvorte si vlastný názor na Bratislavu z vtáčej perspektívy. Ako na vás bude pôsobiť z miest v jej centre a okolí, odkiaľ ju budete mať ako na dlani. Tieto lokality zaraďte do svojho zoznamu návštevy Bratislavy, ak máte zálusk aj na dobré selfie foto, ktoré vám budú závidieť vaši priatelia a známi.

O Bratislave vám môžeme porozprávať čokoľvek, ale najlepšie urobíte, keď ju zažijete a uvidíte na vlastnej koži. Bratislava ako mesto, kde nájdete ozajstný život – takto ju predstavuje turistom bratislavský internetový sprievodca.

Do centra Bratislavy vás z letiska Bratislava, z letiska Schwechat alebo z centra Viedne bezpečne a komfortne odvezie naša súkromná taxi služba Bratislava - Vienna Airport Taxi.

vyhlady v bratislave

Prezrite si Bratislavu najprv z nadhľadu a potom sa ponorte do jej spoznávania ulicu po ulici a cez miesta, kde chodia rodení Bratislavčania.

Keď hovoríme o TOP výhľadoch v Bratislave, potom myslíte tieto miesta:

1. Výhľad zo Starej radnice

Priamo v centre Bratislavy sa „vydriapte“ na vežu budovy Starej radnice, ktorá sa nachádza na Hlavnom námestí blízko Maximiliánovej fontány. Odtiaľ sa poriadne rozhliadnite do diaľky alebo len na historické centrum Bratislavy.

Tento výhľad nie je zadarmo, platí sa tu malý poplatok.

Ak sa chcete dozvedieť viac o histórii Bratislavy, nakuknite do Múzea dejín mesta, ktoré je tiež v Starej Radnici.

2. Výhľad z UFA

Vyhliadková veža UFO je viditeľná a určite ju neminiete. Veža sa týči priamo nad Dunajom a je jedným so symbolov mesta.

Na jej vrchol sa dostanete o niečo pohodlnejšie – vyvezie vás tam výťah (opäť za poplatok). Ten vám bude odpustený, pokiaľ sa zastavíte v reštaurácii priamo na vrchu vyhliadkovej veže. Čo tam po peniazoch, keď budete vidieť Bratislavu, vrátane Bratislavského hradu a modernej výstavby, ako na dlani.

3. Výhľad z Bratislavského hradu

Čarovné výhľady na Bratislavu sa vám naskytnú neďaleko centra – z nádvoria Bratislavského hradu, ktorý je zároveň jednou z najznámejších a najnavštevovanejších pamiatok mesta. Dostanete sa k nemu asi 30-minútovou prechádzkou z centra mesta.

Pohľadom z hradu môžete prejsť sídlisko Petržalka, vyhliadkovú vežu UFO, most SNP aj most Apollo.

Túto vyhliadku odporúčame na záver dňa. Je totižto ideálna pre pomalé večerné prechádzky pri západe slnka.

4. Výhľad zo Slavína

Určite si nenechajte ujsť výhľad zo Slavína. Je to najväčší vojnový pamätník v strednej Európe. Vďaka svojej polohe a výške 52 metrov patrí medzi dominanty mesta. Je tu pochovaných 6845 vojakov Sovietskej armády padlých pri oslobodzovaní Bratislavy počas 2. svetovej vojny.

Na Slavín sa dostanete kedykoľvek počas dňa. Dokonca sem premáva autobus verejnej dopravy. Spojíte návštevu tohto pietneho miesta s nádherným výhľadom v dokonalosti obklopujúceho ticha.

5. Výhľad z Michalskej veže

Ak sa budete pohybovať v tesnej blízkosti centra mesta, choďte si pozrieť aj Michalskú bránu zo 14.storočia, ktorá je jedinou zachovanou bránou mestského opevnenia.

Bonusom budú akiste panoramatické výhľady na hradný vrch, strechy, veže mesta a uvidíte aj horizont Malých Karpát z balkóna veže. Vo vnútri sa nachádza Múzeum zbraní a socha sv. Michala, podľa ktorého nesie brána svoj názov. Vstup do múzea a tiež na vežu je spoplatnený.

6. Výhľad z Kamzíka

Televízny vysielač Kamzík patrí k symbolom týčiacim sa nad Bratislavou už od roku 1975. V tesnej blízkosti vysielača, na tzv. Americkej lúke, je drevená rozhľadňa, z ktorej budete mať zaručene tie najlepšie výhľady na celú Bratislavu (ak to samozrejme počasie dovolí).

Cesta k rozhľadni vedie z trolejbusovej zastávky Koliba cez les po niektorej z cestičiek vyznačenej turistickou značkou asi 15 minút. Aj tu si za výhľady zaplatíte malý poplatok.

7. Výhľad zo Sandbergu

Za týmto výhľadom sa vyberieme na okraj Bratislavy, takmer k hraniciam s Rakúskom. Sandberg je pieskový vrch Devínskych Karpát a zároveň pozostatok morského útesu, ktoré sa tu nachádzalo pred 14 až 16 miliónmi rokov.

Zo Sanbergu budete môcť pozorovať rieku Moravu, hrad Devín a Rakúsko. Ak budete mať šťastie, môžete dokonca zahliadnuť Alpy.

Chystáte sa na výlet na hrad Devín (odtiaľ sú tiež krásne výhľady na okolie)? Istotne ho spojte s návštevou Sandbergu. Alebo sa sem dostanete priamou linkou verejnej dopravy.

Ak sa opýtate miestnych alebo prelúskate informačné brožúry mesta Bratislava, natrafíte aj na ďalšie zaujímavé miesta, odkiaľ budete môcť pozorovať Bratislavu z úplne inej perspektívy. Veľa pekných výhľadov a aj nadhľadu do života prajeme.

Jednotlivci, rodiny, skupiny alebo zájazd

Ak chcete podobne spoznávať mesto Viedeň, rovnako bezpečne a komfortne vás odvezieme aj tam.

Naše taxi služby poskytujeme aj pre viac osôb a skupiny. Jednoducho a online si môžete objednať jednosmernú alebo obojsmernú jazdu pre 4 osoby, 5-8 osôb, 9-17 osôb, 18-20 osôb. Máme aj 21-27 miestne vozidlo a dokonca pre zájazd 28 – 49 miestne.

Naši klienti (turisti, rodiny s deťmi, obchodní cestujúci) už vedia, že sme im nonstop k dispozícii. Naše privátne taxi služby zabezpečujeme celoročne - 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

Pár klikov stačí, aby ste si objednali súkromné taxi transfery z letiska v Bratislave (BTS) - M. R. Štefánika, z letiska vo Viedni (VIE) – Schwechat, z letiska v Prahe (PRG) – Václava Havla (starý názov Ruzyně) alebo z letiska v Budapešti (BUD) – Liszt Ferenc (starý názov Ferihegy) do Bratislavy a späť.

My sa skutočne postaráme, aby ste tam dorazili v pohodlí a načas.

Zdroje: https://www.visitbratislava.com/sk, https://www.shutterstock.com/