Monday, July 19, 2021

9 tipov Bratislava Airport Taxi pre nezabudnuteľnú letnú dovolenku vo Viedni

Viedeň vás srdečne pozýva na letnú dovolenku či krátky výlet. Metropola Rakúska si i v lete 2021 pripravila pre turistov kopec lákavých príležitostí, veľké množstvo atrakcií a kultúrnych podujatí pre nekončiacu letnú zábavu. Objednajte si komfortnú taxi službu z Bratislavy do Viedne a vášmu letnému dobrodružstvu vo Viedni už nič nestojí v ceste.

Keďže leto vášmu výletu do Viedne maximálne praje, naplánujte si výlet či dovolenku v rakúskej metropole, kde vás pohodlne a komfortne odvezieme a podľa vašich predstáv i privezieme späť.

24 hodín denne, 7 dní v týždni, vám zabezpečíme bezpečnú transferovú jazdu z Bratislavy (letiska alebo centra mesta) do Viedne (do centra mesta alebo na letisko Schwechat).

Čo všetko si Viedeň pripravila pre svojich návštevníkov v lete 2021, sme si nechali našepkať z online bedekera mesta Viedeň.

dovolenka vo viedni

  1. 8 tipov pre cool osvieženie počas horúceho leta vo Viedni

Viedeň je síce chladné mesto, ale v lete je tu niekedy fakt horúco. Aj to sa dá vyriešiť príjemných schladením priamo v meste:

  1. Skokom do Dunaja – linky metra U1 a U6 vás veľmi rýchlo odvezú na miesto, kde si jednoducho skočíte do Dunaja. Hneď ako z neho opäť vyleziete, môžete pokračovať vašou plánovanou kultúrnou pamiatkou.

  2. S kopčekom zmrzliny v ruke, keďže vo Viedni je najväčšia hustota zmrzlinární v Európe. To sa odzrkadľuje v silnej konkurencii výroby tej najchutnejšej a najlepšej studenej maškrty.

  3. V klimatizovanom múzeu – okrem senzačného rozsahu tém a výstav sú tieto priestory naozaj dobre vychladené.

  4. V kostoloch je v lete vždy príjemne chladno – Dóm sv. Štefana, Votivkirche, Karlskirche, Mexikokirche. Tieto sa oplatí isto vidieť a ponoriť sa do ich chladivej atmosféry.

  5. V kryptách či v podzemí Dómu sv. Štefana sa teploty aj v horúcom lete držia dosť nízko.

  6. Pri pitných fontánach s kvalitnou a osviežujúcou pitnou vodou na viac ako 1100 miestach krížom krážom Viedňou.

  7. V sprchách z jemnej hmly na mnohých verejných miestach vo Viedni, napr. v tzv. Cooling parku (Esterházypark).

  8. Pri letnom drinku v najbližšom Heurigeri, kde sa víno a sóda miešajú v lete v prospech vyššieho podielu sódy.

  1. Viedenské múzeá a galérie v lete

Galérie a múzeá vo Viedni odhaľujú aj v lete niečo nové, vzrušujúce a prekvapivé. Klasické zbierky i špeciálne výstavy dychtivo čakajú na svojich návštevníkov a fajnšmekrov umenia.

  1. Pastva pre uši a chuťové poháriky v srdci Viedne

Radničné námestie sa na 64 dní zmení na obľúbené a vychytené miesto stretnutí pod holým nebom. Vynikajúca hudobná produkcia, spoločenské stretnutia a kulinársky pôžitok špecialít z celého sveta na vysokej úrovni si môžete vychutnať počas letných večerov od 17.00 hod. do 24.00 hod. Vstup na všetky večery je bezplatný.

radnicne namestie vieden

  1. Bujarý nočný život vo Viedni

Večierky s vysoko kvalitnou hudobnou produkciou patria k medzinárodnej senzácii. Kluby s kultovým statusom v podzemí, miestne vychytené lokály či párty míľa na Donaukanal v štýle plážových barov vás vtiahnu do svojej tanečnej a zábavnej atmosféry a vypustia až niekedy nad brieždením.

  1. Javiská pod viedenskými hviezdami

Kultúrne leto vo Viedni sa v tomto roku presúva ešte viac vonku. Globe Open Air, verejné javisko Viktor Gernots Prater či otvorený priestor pred Lichtenštajnským záhradným palácom sa premení na miesto plné hudby, divadla i kabaretu, na ktorom sa predstavia mnohé zvučné mená zo sveta kultúry.

Tak napr. Prater stage Viktora Gernota pod holým nebom a s typickým práterským vkusom predstaví viac ako 90 predstavení až do 3.10.2021.

Divadlá ako Spittelberg a Lustspielhaus budú baviť svojich hostí priamo vo svojich priestoroch mimoriadne pestrým letným programom – svetovou hudbou, viedenskou hudbou, popom, kabaretom, komédiou, divadlom i predstaveniami pre deti.

  1. Neopakovateľná atmosféra viedenských záhrad

Jedenie a pitie vonku je jednoducho súčasťou Viedne. Kombinácia dobrej partie, najlepšieho jedla a osviežujúcich nápojov a to všetko pod holým nebom zažijete priamo v niektorej z viedenských záhrad, stvorených pre trávenie slnečných dní.

Nekonečný výber od malých reštaurácií s 2 stolíkmi na chodníku až po obrovské pivné záhrady. K tým najobľúbenejším viedenským záhradným lokálom patrí Volksgarten Pavillon, Amerlingbeisl, Salonplafond, Clementine im Glashaus, Ulrich, Glacis Beisl a Heuer am Karlsplatz.

  1. Regionálne viedenské trhy Kutschkermarkt s delikatesami

Pouličný trh Kutchkermarkt v 18. okrese sa oplatí prejsť vďaka exkluzívnym miestnym pochúťkam, sobotným farmárskym trhom a príjemným lokálom.

Jedna z posledných typických tržníc, ktorá sa v sobotu premení na regionálny trh lokálnych výrobcov s veľmi rozmanitou a originálnou ponukou ovocia, zeleniny, chleba, rýb, syrov, vína, sirupov a ďalších miestnych špecialít. Farebnosť a rôznorodosť trhu efektne dopĺňajú drobné kvetinárstva i Kaffee.

  1. Letné dni na vodách viedenského Alte Donau

Atraktívny kontrast medzi priľahlou mestskou krajinou a idylkou bývalého ramena Dunaja ponúka miestna rekreačná oblasť Alte Donau, vzdialená len 7 staníc metra od stanice Stephansplatz.

Oáza pokoja, obľúbená i u Viedenčanov, poskytuje veľa možností dokonalého oddychu a nezabudnuteľných chvíľ na vode vo Viedni. Viac ako 500 lodičiek, motorových člnov a vodných bicyklov či pádlovanie v stoji umožní turistom zažiť viedenské vodné cesty z úplne inej perspektívy.

Početné vonkajšie bazény, ako napr. slávny Gänsehäufel, a asi 40 idylických reštaurácií, z ktorých je väčšina priamo na vode, vám vytvoria tú pravú plážovú atmosféru.

Horúcim tipom sú tzv. „plávajúce ostrovy“ – člny pre 8 osôb s pohodlným gaučom, stolom a slnečnou strieškou.

  1. ivie - váš osobný sprievodca po Viedni

Ak sa vám minú nápady, čo ešte vidieť vo Viedni, siahnite po digitálnom sprievodcovi, ktorý sa stane vaším dokonalým spoločníkom pri objavovaní Viedne.

Nová aplikácia WienTourismus (iOS a Android) predstavuje staré pamiatky v novom svetle, odhaľuje tajomné tipy a má v zálohe veľa kurióznych príbehov.

Perfektný a veľmi praktický spoločník vám napovie, kde nájdete fontánky s pitnou vodou, najbližšie toalety a mestské cyklostanice. Dokonca si môžete urobiť svoj „to-do list“, aby ste žiadnu plánovanú pamiatku a atrakciu nezabudli prejsť.

Súčasťou aplikácie ivie je aj Vienna City Card, ktorá okrem plnej mobility s viedenskou hromadnou dopravou ponúka atraktívne turistické výhody.

Objavujte rozmanitosť Viedne z nového pohľadu a nechajte sa inšpirovať k intenzívnejšiemu spoznávaniu mesta plného prekvapení.

Letná Viedeň s Bratislava Airport Taxi

Rozhodnite sa stráviť jeden alebo hneď niekoľko dní v letnej Viedni a doprajte si luxusnú dopravu z Bratislavy do Viedne. Rovnako pohodlne a bezpečne vás dopravíme aj naspäť z Viedne do Bratislavy.

Ak ste sa rozhodli stráviť letnú dovolenku mimo Slovenska a odlietate z letiska Schwechat, radi sa postaráme o vašu spoľahlivú cestu na letisko.

Objednajte si online a z pohodlia domova váš taxík na letisko (Bratislava, Schwechat, Praha alebo Budapešť) a začnite vašu dovolenku v pohode a bez zbytočných stresov.


Zdroje: https://www.wien.info/de, https://www.shutterstock.com/