Thursday, August 12, 2021

Bratislava - Vienna Airport Taxi odporúča 9 letných zážitkov v Bratislave


Skutočné leto prežijete aj v stále pulzujúcej Bratislave. Nepôjde o návštevy starých klasík a pešie návštevy galérií a múzeí či ochutnávky zmrzlín a street foodov. Letné dni v Bratislave si vychutnáte aj pri vode a na vode, v lese, pri obľúbenom športe či novom adrenalínovom zážitku. Ak si chcete užiť leto v Bratislave, radi vás za týmito zážitkami do centra Bratislavy odvezieme.


centrum bratislavy


1. Tyršák pláž v centre Bratislavy


Ak nemáte chuť cestovať veľmi mimo mesta, môžete zostať na pieskovej pláži na Tyršovom nábreží v blízkosti Sadu Janka Kráľa. Spojenie zábavy a oddychu v centre mesta, pestrý kultúrny program, gastro špeciality a športové aktivity nájdete na Tyršáku.

A západ slnka si budete vychutnávať na piesočnej pláži s osviežujúcim nápojom v ruke a pohľadom upretým na pokojný Dunaj.

2. Do Eurovey za letným zážitkom


Raj pre nákupných maniakov sa v lete mení na vyhľadávané miesto stretnutí a posedení na slnkom zaliatom nábreží. V spoločnosti sviežeho drinku či výnimočnej káve a vašich priateľov si budete vychutnávať okolitý ruch, ale aj pokojne plynúci tok Dunaja a jemný vánok štekliaci vašu tvár. Počas leta má Eurovea vždy čosi navrch – Kultúrne leto, Hradné slávnosti a pútavé hudobné koncerty.

3. Bratislavský adrenalín na Zlatých pieskoch


Letný adrenalín a bujaré párty každú noc sľubuje Wakelake a Zlaté piesky. Wakeboardový vlek, flyboard, plážový volejbal, StandUp Paddle Board patria k základnej ponuke tohto miesta. Skvelá reštaurácia s denným menu, bar plný drinkov a večerná zábava ešte viac dotvorí zážitok Wakelake.

Areál Zlatých pieskov sa vďaka super plážam a veľkému jazeru dokonale hodí i pre letný oddych a relax v Bratislave.

zlate piesky

4. Leto v zelenej Bratislave


Mestské lesy v blízkosti Malých Karpát poskytnú milovníkom prechádzok príjemný tieň pod stromami a množstvo ďalších príležitostí pre relax i aktivitu. Jednou z aktívnych i oddychových zelených plôch je obľúbená Železná studnička s Partizánskou lúkou, ktorú vyhľadávajú partie a rodiny s deťmi. Tu si prídu na svoje aj bikeri a rybári.

Unikátnym zážitkom pre malých i veľkých je lanovka zo Železnej studničky na Kamzík spojená s jazdou na bobovej dráhe.

Príjemný zážitok v zelenej oáze vám zabezpečí aj mestský park Horský park s viac ako 130-ročnou zrekonštruovanou Horárňou.

5. Na bicykel v Bratislave - po petržalskej hrádzi


Ak si chcete dopriať ranný beh v letnej Bratislave či popoludňajší výlet na 2 kolesách, choďte na petržalskú hrádzu. Tu stretnete kopec ďalších nadšencov behu, bicyklovania a korčuľovania bez hluku áut. Ideálne pre nerušený beh alebo jazdu na biku, ktorú si isto zaslúžite.

A keď neodoláte lákadlám bufetov a občerstvení, na ktoré po cesta naďabíte, nevadí. Spríjemníte si športovú aktivitu a spojíte ju s oddychom. Veď ste na dovolenke!


6. V Bratislave na kúpalisko


Pre horúci letný deň v meste je osvieženie na vonkajšom kúpalisku tým pravým orechovým. Skočte do chladného bazéne a dajte si pár dĺžok, čo osviežia a zlepšia kondičku „týranú“ miestnymi dobrotami. Bratislavčania si najviac pochvaľujú 3 kúpaliská – Rosnička, Mičurin a Tehelné pole. Choďte ich otestovať aj vy.


7. Za divokým športom kúsok za Bratislavu


Za vodnými športmi sa vydajte na Divokú vodu do Čunova, ktorá je vzdialená krátkou jazdou autom či autobusom z centra Bratislavy.

Prečo vás sem lákame? Tu si totižto v rámci dvoch vodných kanálov v starom koryte Dunaja máte možnosť vyskúšať rafting, vodné skútre, jazdu na kajaku, kanoe, paddleboard, hydrospeed, riversurfing či vodné lyže. Na umelej surfovej vlne sa môžu vyblázniť profíci aj amatéri.

Na súši vás v tomto areáli čaká lukostreľba, jazda na štvorkolke, paintball, plážový futbal a volejbal i futbal na tráve. Miesto ako stvorené pre športových nadšencov má aj výbornú reštauráciu a hotel.


8. Rýchle člny (Speedboats) na Dunaji


V Bratislave máte dokonca možnosť vyskúšať si akčnú jazdu na rýchlom člne po Dunaji. Nasadnite na jeden z nich a užívajte si vietor vo vlasoch a dynamickú jazdu nechávajúcu za sebou spenené vlny rieky.

Nábrežie a Bratislavský hrad
sa vám ukáže z inej perspektívy a majestátny hrad Devín budete mať ako na dlani. A čo poviete na večernú Bratislavu alebo rozlúčku so slobodou v rýchlom člne? Nezabudnite si fotoaparát a kameru, aby ste si tento exkluzívny zážitok mohli dokonale zachytiť.


9. Obľúbené splavovanie Malého Dunaja v Bratislave


Vari najobľúbenejšia vodácka destinácia má pre vás pripravený neopakovateľný zážitok letnej dovolenky v Bratislave. Malý Dunaj vytvára najrozsiahlejší riečny ostrov v Európe. Počas splavu Malého Dunaja zo Zálesia až do Jelky budete obdivovať nádhernú prírodu, lužné lesy, bohatú faunu a flóru a skvelé miesta na rekreáciu. Túto atrakciu si užijú začiatočníci, zdatnejší vodáci, dovolenkové partie i rodiny s deťmi.

Ak ste zástancom ležérnejšieho typu oddychu, potom uvítate Karloveské rameno. Je to jedno z mnohých dunajských ramien a ideálne miesto na relax s rodinou a priateľmi.

Za letným zážitkom s Bratislava Airport Transfers


Bratislava ponúka svojim návštevníkom v lete naozaj výnimočné adrenalínové, zábavné i oddychové zážitky. Keď sa ich rozhodneme spoznávať, objednajte si pohodlný taxík do centra Bratislavy z letiska Bratislava alebo Schwechat.

Ak vás čaká návšteva a dovolenka vo viac alebo menej exotickej destinácii s odletom z Bratislavy, z Viedne, z Prahy alebo z Budapešti, spoľahnite sa na našu bezpečnú a komfortnú taxi službu.

Transferovú jazdu na letisko si rezervujete online. Naši profesionálni vodiči sa postarajú o to, aby sa vaša dovolenka začala príjemne a pohodovo.


Zdroje: https://www.visitbratislava.com/sk/top10leto/, https://www.shutterstock.com/