Tuesday, August 24, 2021

Za najobľúbenejšími tržnicami do Viedne s Bratislava Airport Taxi

Čerstvá zelenina od farmára, ovocie od záhradníka, špeciality od miestnych drobných výrobcov, všade cítiť rôznorodé vône a počuť hlučnú vravu obzerajúcich návštevníkov. Návšteva miestnych tržníc môže byť pre vás bežnou záležitosťou, ale aj neodolateľnou pôdou pre tréning vašich vyjednávacích zručností a nasýtenia vašich kulinárskych chuťových pohárikov.

A Viedeň nie je výnimkou. Odvezte sa do Viedne na krátky výlet alebo služobnú cestu s Bratislava Airport Taxi a zatúlajte sa i na jednu z miestnych vychytených tržníc. Tu vaša peňaženka a ani ústa nezostanú zatvorené.

Pohodlne sa usaďte do komfortnej limuzíny Taxi bratislava wien a vychutnajte si vašu cestu z Bratislavy (letiska alebo centra mesta) do Viedne (na letisko alebo do centra mesta) tak, ako to každý deň urobí niekoľko desiatok turistov i obchodne cestujúcich.

A počas cesty si môžete premyslieť, či navštívite aj niektorú z týchto tradičných viedenských „marktov“. Viedenčania ich vraj milujú, tak prečo si to neoveriť osobne.

  1. Naschmarkt alias Viedenské brucho

Ako prvý musíme jednoducho uviesť viedenský Naschmarkt. Najznámejšia tržnica v meste, ktorej sa hovorí aj „Viedenské brucho“. Viedenčania tiež zvyknú hovorievať: „Čo nie je na Naschmarkte, to nepotrebujete.“ Viac ako 120 stánkov a reštaurácií s obrovskou ponukou a výberom lahôdok z regiónu aj zo všetkých kútov sveta je toho jasným dôkazom.

Čerstvá zelenina, ovocie, ryby, mäso aj korenie a gastronomické zážitky pre kulinárov i večných ochutnávačov priťahuje na Naschmarkt všetky vekové kategórie. A blší sobotný trh je pre mnohých horlivcov absolútnou povinnosťou. Však vyskúšajte sami.

naschmarkt


  1. Najväčší pouličný trh vo Viedni - Brunnenmarkt

Ako druhým pokračujeme najväčším viedenským pouličným trhom. Brunnenmarkt. S viac ako 170-timi stánkami sa rozkladá medzi Thaliastrasse a Ottakringer Strasse. Dobroty z celého sveta, exotické korenie a lákavé ovocie tu dostanete za rozumné ceny. Samotný trh dýcha predovšetkým stredomorskom atmosférou.

Okolo Brunnenmarktu v Ottakringu, 16. okres, sa v poslednom období vyvinula pestrá a prosperujúca štvrť s množstvom umelcov. Pribúdajú tu nové kaviarne, lokály a reštaurácie a táto oblasť sa stáva multikultúrnou časťou mesta s kreatívno-zábavným podtónom.

  1. Druhý pouličný viedenský trh - Kutschkermarkt

Druhý z dvoch pouličných trhov vo Viedni objavíte v 18. okrese. Stánky Kutschkermarktu sú preplnené vysokokvalitnými výrobkami, ktoré maximálne uspokojujú vysoké nároky mešťanov. V centre pozornosti sú pochúťky z celého sveta a bioprodukty.

Vyvrcholením týždňa je tradičný farmársky trh každú sobotu. Vtedy sem prídu farmári s čerstvo nazbieranou zeleninou priamo z poľa, čerstvo natrhaným ovocím a rozmanitými regionálnymi mäsovými výrobkami.

Kvalitnú ponuku garantujú aj kaviarne a reštaurácie na Kutschkermarkte. Niet sa čo čudovať, že aj tento viedenský trh je obľúbeným miestom stretnutí Viedenčanov i turistov.

  1. Tradície vs. moderno na Meidlinger Market

Úžasnú kombináciu tradície a moderny spoznáte na Meidlinger Markt v 12. okrese. Ten bol založený v medzivojnovom období a jeho tradícia žije dodnes.

Tradične bohatý výber ovocia, zeleniny a mäsa je už dnes prepletený aj novinkami, ako sú stánky s vegánskymi a bezlepkovými produktmi.

Oveľa pestrejšia je však gastronómia v okolí Meidlinger Markt. Za posledné roky tu vyrástlo veľa špecifických lokálov s netradičnými konceptmi. Nechajte sa vlákať do niektoré z nich a ponorte sa do kontrastu tradície vs. trendy.

  1. Stará obchodná cesta okolo Rochusmarkt

Okolo dnešného trhoviska Rochusmarkt v 3. viedenskom okrese viedla obchodná cesta už v roku 1192. Pôvodne čisto kvetinový trh si ešte stále zachoval veľkú početnosť kvetinárstiev, ale už je tu i rozmanitá ponuka miestnych dodávateľov potravín i malá kulinárska oáza stánkov s občerstvením.

Relatívne malý Rochusmarkt s rozlohou cca 3 500 m2 pozostáva zo 40 stánkov. Ak sa vám Rochusmarkt bude zdať fakt malý, hneď vedľa vás na návštevu pozýva nákupná ulica.

  1. Viedenský Karmelitermarkt plný netradičnosti

Záverečným tipom i podľa viedenského online bedekera je Karmelitermarkt v 2. okrese. Po rozsiahlom poznávacom zájazde trhovísk v centre mesta sa k nemu dostanete asi za 10 minút chôdze z centra Viedne. Tu sa ocitnete uprostred netradičnej časti Viedne plnej „vzrušujúceho“ jedla a moderného umenia, keďže i táto štvrť sa stala lákavou pre mladú viedenskú umeleckú scénu.

Stále nové a inovatívne koncepty gastronómie, ktoré sa objavujú v okolí Karmelitermarkt, robia i túto časť Viedne čoraz atraktívnejšou a hojne vyhľadávanou.

Každú sobotu obohacujú trh miestni výrobcovia na tzv. Slow Food Vienna. Trh, ktorý funguje od roku 1671, tak naberá svoj moderný šmrnc a nadčasovosť.

S Bratislava Airport Taxi pohodlne a fixne

Priateľskí a ústretoví predajcovia, rodení obchodníci, pestovatelia či regionálni výrobcovia sú pre trhy vo Viedni úplnou samozrejmosťou.

Rovnako, ústretovosť, priateľskí prístup a vysoká profesionalita je štandardom pre vodičov našej súkromnej taxi služby Taxi bratislava vienna

O ceny sa však s vami „handlovať“ nebudeme. Ceny sú pre vás stanovené fixne a vy presne viete, koľko vás vaša jazda bude stáť.

Pohodlie a bezpečnosť s istou dávkou luxusu, poskytnutou prívetivým priestorom limuzín, vám zabezpečíme počas vašej transfer jazdy z Bratislavy (centra mesta alebo z letiska) do Viedne (na letisko Schwechat alebo do centra mesta) každý deň.

Zdroje: https://www.wien.info/de/einkaufen-essen-trinken/maerkte/top-picks-maerkte-wien-361622, https://www.shutterstock.com/