Monday, August 16, 2021

S Bratislava Airport Taxi objavíte i čarokrásne zákutia Bratislavy

V meste, kde pulzuje ten správny život, sa nachádzajú turistami vyhľadávané atrakcie a tiež miesta, kam návštevníci tak často nezavítajú. Menej známe, ale čarokrásne zákutia Bratislavy vám sľubujú istý netradičný zážitok. A práve tie vám taxi služba Bratislava - Vienna Airport Taxi odporučí hneď, ako vás dovezie do centra Bratislavy z letiska Bratislava, z letiska Schwechat alebo z centra Viedne.

Nepoznaná kalvária s výhľadom na Bratislavu

Prvým miestom je tichá kalvária na vrchu nad Hlavnou stanicou, ktorý je tak trochu ukrytý pred turistami. Nájdete tu pokoj a príjemné výhľady na mesto Bratislava.

kalvaria bratislava

Prechádzku na kalváriu začnete schodiskom vedúcim od Pražskej ulice. Kalvária patrila k prvým v Uhorsku, no počas rozširovania ulice bola zničená a dnes ju zväčša tvoria len obrázky pripevnené na stromoch lemujúcich kalváriu.

Koniec kalvárie tvoria zvyšky pôvodného kostolíka, ktoré pripomínajú 3 kríže v objatí stromov.

Spomínaný výhľad na mesto si môžete naplno vychutnať na jeseň, keď opadne zo stromov lístie, alebo počas celého roku z bývalej vojenskej pozorovateľne, keď podídete kúsok od krížov.

Na ceste z kalvárie, smerom k Hlbokej ceste, neprehliadnite Lurdskú jaskyňu z roku 1892 pri Kostole Panny Márie Snežnej. Pôvodný kameňolom je dnes plný tabuliek vďaky.

Oázy oddychu naprieč Bratislavou

Ďalšou, menej známou, oázou pokoja v Bratislave je isto Botanická záhrada Univerzity Komenského v mestskej časti Karlova Ves.

Idylické miesto z roku 1942 ukrýva množstvo zaujímavých expozícií a záhrad v skleníkoch i vo vonkajších priestoroch – rozárium, viac druhov skaliek, japonskú záhradu, stredomorskú záhradu či Viktóriový skleník s tropickou vegetáciou.

Je to ideálne miesto pre piknik, cvičenie jogy alebo romantickej letnej prechádzky. Ak budete mať tú možnosť, isto si nenechajte ujsť letné komorné koncerty pod holým nebom priamo v záhradách.

Atmosféru pokoja a oddychu pre vás vykúzli aj chránený ostrov Sihoť, neďaleko od Botanickej záhrady. Pre verejnosť sprístupnené Karloveské rameno Dunaja poskytuje turistom príjemnú kombináciu vody, lužných lesov a miestnej fauny, vrátane bobrov. Ak sa vám páči člnkovanie, rybárčenie či posedenie pri ohniskách na brehoch ramena, vyberte sa isto týmto smerom.

Tu naďabíte aj na Vodárenské múzeum, v historickom areáli prvej čerpacej stanice v Bratislave, zachytávajúce významnú históriu vodárenstva. Vaše deti sa do sýtosti vybláznia v areáli Vodárenskej záhrady s množstvom atrakcií, ktorých spoločným menovateľom je voda.

Útulná Horáreň a najstaršia krčma v Bratislave

Týmto tipom sa presunieme kúsok ďalej od kalvárie - k najstaršiemu bratislavskému letnému pohostinstvu – Krčme Funus. Tu sa vraj občerstvil v 19. storočí aj Ľudovít Štúr.

Prejdite sa ďalej po Nekrasovej ulici a na okraji Horského parku natrafíte na bývalú Horáreň. Dnes je to komunitné centrum s kaviarňou, kreatívnym ihriskom a minizoo. A samozrejme obľúbené miesto stretnutí Bratislavčanov v lone prírody.

Nedotknutý mestský park v časti Staré mesto, kde sa budete cítiť ako v ďalekej divočine a nie v strede veľkomesta, si obľúbite už po pár krokoch jeho cestičkami.

Príjemný pobyt v Horskom parku vám ešte ozvláštni vonkajšia Galéria Horský park, street-workoutové ihrisko a ďalšie atrakcie pripravené pre miestnych aj turistov.

K vode na bratislavské jazerá

Síce je Bratislava mestom na Dunaji, príležitostí pre kúpanie, prechádzky či trávenie voľného času poskytujú aj jazerá priamo v meste. Okrem vychýrených Zlatých Pieskov a Kuchajdy však môžete vyskúšať atmosféru pohody a oddychu aj inde.

Príjemné prostredie lužných lesov, štrkopieskové podložie a čistá voda sú hlavnými dôvodmi obľúbenosti Rusovského jazera v blízkosti mestskej časti Rusovce. Najlepšie sa sem dostanete príjemnou prechádzkou cez lesík z Rusoviec.

Trávnaté brehy jazera s pozvoľným vstupom do vody dávajú priestor osvieženiu, plávaniu i vodným športom. Blízka hrádza je zase ideálnym miestom pre cyklistov a inline korčuliarov.

Priamo na sídlisku Petržalka si môžete skočiť do Veľkého Draždiaka. Prírodné štrkové kúpalisko sa okrem kúpania a plávania využíva aj na rybolov a športové aktivity - jazdenie na vodných bicykloch a kajakoch.

Plážové ihriská, bežecká dráha v blízkosti jazera a detské ihriská dávajú priestor i pre športové aktivity.

Hurhaj a vrava svetovej Bratislavy

Chýba vám špecifická atmosféra veľkomesta plná miestnej vravy a húfov ľudí? Nakuknite na miestne trhoviská a splyňte s davom. Vyznávačov zdravého životného štýlu nájdete na farmárskej tržnici Freshmarket. Bohaté potravinové trhy sa rozložia každú sobotu na Starej tržnici. A starou klasikou zostáva Trhovisko Miletičova, kde popri ohromnej a rozmanitej ponuke ovocia a zeleniny natrafia turisti aj na rôzne bistrá.

stara trznica Bratislava

Vyhľadávate skôr miestne i svetové street-foodové špeciality? Zamierte do letnej záhrady Possonium, blízko trhoviska na Žilinskej ulici a Hlavnej stanice v Bratislave.

Čerešničkou na torte bude pre vás nový a netradičný priestor Bratislavy z dielne svetovej architektky Zahy Hadid. Moderný mestský park - prírodný amfiteáter s Jurkovičovou teplárňou obkolesený výškovými budovami Sky Park vo vás prebudí atmosféru a pocity amerického veľkomesta.

S Bratislava Airport Taxi ako vo veľkomeste

Aj pri pohľade z okna limuzíny súkromnej taxi služby Bratislava Airport Taxi sa budete cítiť ako vo svetovej metropole. Pohodlie a komfort s nádychom luxusu vás bude sprevádzať počas vašej cesty na dovolenku aj na služobnú cestu.

A tiež ústretový prístup a profesionalita vodičov pri vašej najbližšej jednosmernej alebo transferovej jazdy z Bratislavy (centra mesta alebo letiska) do Viedne (centra mesta alebo letiska Schwechat).

Nechajte sa inšpirovať našimi klientmi a potom si to vyskúšajte i na vlastnej koži.

Pohodlne usadení v luxusnej limuzíne prídete včas a bez stresov do vášho cieľa či na začiatok vašej dovolenky.

Zdroje: 

https://www.visitbratislava.com/sk/menej-znama-tvar-bratislavy/, https://www.shutterstock.com/