Friday, December 3, 2021

Bratislava Airport Taxi predstavuje lukratívne vianočné darčeky z Viedne

Návšteva Viedne pred Vianocami je vždy výborný nápad. Ešte viac, keď sa o vašu transferovú dopravu postará spoľahlivá osobná preprava Bratislava Airport Taxi. Počas prechádzok sviatočne vyzdobenými ulicami Viedne sa isto zastavte aj na miestach, odkiaľ si prinesiete luxusné darčeky pravej viedenskej značky. Niekoľko takýchto miest vám radi prezradíme.

Doprajte si vianočnú Viedeň a prineste si odtiaľ honosné darčeky. Váš výlet do centra Viedne, kde vás zavezieme komfortne v luxusnej limuzíne, môžete pokojne ukončiť v niektorom zo známych obchodov a nakúpiť darčeky pre vašu rodinu i priateľov.

Alebo aspoň dovoliť vašim zmyslom, aby sa pokochali krásou pravých viedenských „Kunstwerke“ (umeleckých kúskov).

Či si vyberiete hviezdy cisárovnej Sisi, cukrovinky Lilliput, porcelán Augarten alebo snežítka s motívmi Viedne.

Limuzíny Bratislava Airport Taxi vás odvezú do Viedne, aby ste si tam mohli obzrieť jedinečné kúsky viedenských majstrov.


Umenie viedenských majstrov sklárov z Lobmeyr

Od sklenených súprav na nápoje až po vázy na kvety vyrába Lobmeyr už od roku 1823. Tradícia a kvalita sa pretavuje do ústami fúkaných a ručne brúsených klenotov tejto značky, ktoré sa rýchlo stanú žiadaným vianočným darčekom.

Popri dizajnoch Josefa Hoffmanna a Adolfa Loosa sú rovnako obľúbené aj moderné návrhy Helmuta Langa a Stefana Sagmeistera. Sami sa presvedčte o kráse skla, ktoré odtiaľ vychádza.

Viedenský porcelán z Augarten

Porcelán Augarten je typickým exkluzívnym darčekom z Viedne. Jeden z najstarších výrobcov porcelánu na svete už viac ako 300 rokov vyrába a maľuje svoje výrobky ručne.

K obľúbeným suvenírom patrí známy „Melonenservice“ Josefa Hoffmana z roku 1929. Ďalším tipom sú figúrky a dózy podľa návrhov viedenskej dizajnérskej agentúry Mostlikely. Len pohľad stačí, aby ste navnímali ich umeleckú hodnotu.

Ušľachtilé striebro viedenskej výroby

Ďalším lukratívnym tipom viedenského bedekera je Wiener Silber Manufactur, ktorá už od roku 1882 vyrába množstvo nádherných strieborných kúskov.

Od príborov Hoffmann cez „tekvicový“ servis Otta Prutschera až po vázy Zahy Hadid či cukorničku Erwina Wurma. Že si ich neviete ani len predstaviť? Choďte si ich pozrieť do Viedne.

Originálne viedenské snežítka

Prvé viedenské snežítko vyrobil Erwin Perzy v roku 1900. Odvtedy už potešili milióny ľudí po celom svete – či už zimnými motívmi, romantickými námetmi alebo s viedenskými dominantami.

Štandardom sú 4 veľkosti snežítok a množstvo rôznych tém ukrytých vo vnútri sklenej gule, v ktorej sneží. Z tejto dielne odchádzajú snežítka na rôzne významné udalosti, na svadby a dokonca má takéto snežítko aj bývalý prezident USA Bill Clinton.

Stále ste odolávali nákupu snežítka? Ktovie, či vás nechajú chladnými aj tieto pravé viedenské.

Hviezdy viedenskej cisárovnej Sisi

Predstavte si portrét cisárovnej Alžbety, na ktorom má vo vlasoch niekoľko diamantových hviezd. Tie originálne hviezdy Sisi vyrobil klenotník Köchert k 1. výročiu svadby cisárskeho páru.

Aj teraz máte možnosť kúpiť si exkluzívnu edíciu diamantových hviezd z dielne Köchert – ako brošne, prívesky alebo sponky do vlasov.

Cenovo výhodnejšie sú však isto „diamantové hviezdy“, ktoré sú zdobené Swarovski kryštálmi. Ak ich chcete mať, navštívte Sisi Museum v Hofburgu.

Viedenské pralinky vo vianočnom šate

Na záver sme si nechali niečo, čo rozihrá vaše chuťové poháriky. Miesto, odkiaľ pochádzajú tie najsladšie viedenské darčeky.

Stará a známa viedenská cukráreň Altmann & Kühne zmenšila svoje cukrovinky do veľkosti Liliput. Malé, ručne vyrábané pralinky sú zabalené v elegantných nádobách. V tomto období samozrejme aj vo vianočnom balení.

Vaše oči zase poteší samotná predajňa Altmann & Kühne na ulici Graben.

Poznámka: Aj počas tohto obdobia isto rešpektujte opatrenia v súvislosti s COVID-19 a dopredu sa o nich informujte na internetových stránkach mesta Viedeň.

Moderne a komfortne cestujete s Bratislava Airport Taxi na letisko

Predvianočný čas je vždy ideálnym obdobím pre vašu návštevu Viedne a ponorením sa do vianočnej atmosféry jej očarujúcej výzdoby. Rozhodne aj preto, aby ste vašich blízkych, rodinu alebo priateľov potešili krásnym darčekom.

Vozidlá transfer služby taxi Bratislava Viennakvalitné, moderné a luxusné pre dodržanie vysokého komfortu a bezpečnosti vašej cesty.

K celkovému pohodliu jazdy prispieva aj priestrannosť v zadnej časti osobného vozidla a pohodlné a nastaviteľné sedadlá s opierkami.

Ak sa rozhodnete pre dovolenku, výlet či služobnú cestu, na ktorú budete cestovať z letiska Bratislava, Schwechat, Budapešť alebo Praha, objednajte si jednoducho transferové služby Bratislava Airport Taxi.

Zabezpečíte si tak komfortnú taxi službu, ktorá vás pohodlne a bezpečne dopraví do vášho cieľa  - bez zbytočných stresov z omeškania.

Zdroje: 

https://www.wien.info/de/einkaufen-essen-trinken/shopping/shopping-weihnachten-358500, https://www.shutterstock.com/