Thursday, October 5, 2023

Turistika za viedenským vínom s taxi Bratislava Viedeň práve začína

Od Nussdorfu až po Kahlenberg. Taxi Bratislava Viedeň vás bude sprevádzať na návšteve početných vinární s nádherným výhľadom na celú Viedeň. Máte voľný program na víkend? Tak hor sa do okolia Viedne, priťuknúť si s pohárom pekného vínka - Prosit!

Cieľov pre návštevu Viedne môžete mať nekonečne veľa. Teraz je však obdobie, kedy sa chodí do Viedne za lahodným viedenským vínom.

Pokiaľ si ho chcete vychutnať v pravej viedenskej Heuriger (tradičnej krčme) či v obklopení viedenskými vinicami, objednajte si na cestu z Bratislavy do Viedne pohodlné a komfortné taxi Bratislava Viedeň.

Dôležitá informácia: Pre oblasť Viedne a početné vinárstva v blízkom okolí je typické biele víno.

Potulky viedenskými vinicami a "Heurige"

Nádherné výhľady na Viedeň, tradičné vinárne, vinárne uprostred viníc a veľa veľa turistických chodníkov vás čaká na potulkách za viedenským vínom. Útulné viedenské "Heurige" vás privítajú i v starých viedenských vinárskych mestečkách Neustift, Nussdorf, Sievering a Grinzing.

Vydajte sa napríklad z historického centra mesta v Nussdorfe po Eichelhofweg alebo Kahlenberger Straße až na Kahlenberg.

Kahlenberg


Viedenské vinárstvo Cobenzl

Vedeli ste, že vinárstvo Cobenzl vlastní mesto Viedeň už 110 rokov? Práve tu sa najlepšie viedenské odrody premieňajú na špičkové vína. Dokonca sa toto mestské vinárstvo pýši certifikátom trvalo udržateľného vinárstva.

Vinárstvo Wailand

Od roku 1996 produkuje absolútne špičkovú kvalitu a patrí medzi klenoty miestnej gastronómie. Majiteľom je známy novinár Dr. Georg Wailand, ktorý si zo svojej vášne urobil "starosť".

Mayer am Nussberg

Vo vinárstve Mayer am Nussberg vás očarí nádherný výhľad na Viedeň a príjemné vonkajšie posedenie. Určite neodoláte každý deň čerstvo vyrábaným kulinárskym pochúťkam a výrobkom od malých lokálnych výrobcov.

Vinárstvo Fuhrgassl-Huber

Prejdite vstupnou bránou veľmi útulného a pohostinného Fuhrgassl-Huber v tradičnom viedenskom vinohradníckom meste Neustift. Vo vnútri vás ohúri rustikálna atmosféra v každej z početných miestností vinárstva, ako aj v kováčskej dielni a v stodole; vonku zase terasovitá záhrada.

Der Wiener Heurige Wolff

Tradičná viedenská vináreň rozmaznáva hostí už od roku 1609 - kvalitným domácim vínom a viedenskou domácou kuchyňou. V lete si budete atmosféru vinárstva užívať najlepšie v slnečnej záhrade. Keď to počasie nedovolí, potom v útulných rustikálnych miestnostiach vinárstva.

Buschenschank & Bioweinbau Obermann

Pozrite sa aj do Grinzingu, kde sa pred sto rokmi vyrábali "najlepšie vína sveta". Dnes vás privíta vinárstvo manželov Obermannovcov, kde objavíte kvalitné bio vína s rodinnou atmosférou a úchvatnou prírodou.

Mayer am Pfarrplatz

Tradičné vinárstvo je dokonalým stelesnením viedenskej kultúry Heuriger. Tu sa vyrábajú tie najlepšie viedenské vína od roku 1683. V roku 1817 žil Ludwig van Beethoven v romantickom predmestskom dome na Pfarrplatz a pracoval na slávnej 9. Symfónii.

Keď zavítate do „Mayer am Pfarrplatz“, nájdete príjemné miesto na oddych a trávenie času pri kvalitnom víne a tradičných teplých aj studených sezónnych špecialitách.

Ďalšie obľúbené Heurige si pozrite podľa odporúčaní viedenského bedekera pre turistov: https://www.wien.info.

Lexikón návštevníka: Heurigen sa v Rakúsku označuje mladé víno, ktoré sa podáva v rovnomennej lokalite Heurigen alebo Heuriger.

Z Bratislavy do Viedne komfortným transferovým taxi

Idylickými viedenskými vinohradníckymi oblasťami a vinárskymi mestečkami vás prevezie aj ikonický vláčik.

Z Bratislavy (centrum mesta alebo letisko) do Viedne (centrum mesta alebo letisko Schwechat) vás 24 hodín denne, 7 dní v týždni odvezie komfortná a bezpečná taxi služba transfer Bratislava Vienna. Objednajte si vašu jazdu online a buďte vo vašom cieli včas a bez stresov.

Viete, že aj na Slovensku je úžasným zážitkom návšteva Malokarpatskej vínnej cesty? Ak máte chuť na prechádzku vínnymi pivničkami v Malých Karpatoch, radi vás tam odvezú profíci zo spoľahlivej taxi služby Bratislava Airport Taxi.

 

Zdroje:

 

https://www.shutterstock.com

https://www.wien.info/de/empfehlungen/weinwandern-am-kahlenberg

https://www.wien.info/de/essen-trinken/wiener-wein-heurige/neustift-etc-353880

https://www.wailandwein.at/

https://www.pfarrplatz.at/en/

https://weinbauobermann.at/