Tuesday, July 9, 2024

S taxi na Schwechat - užite si deň vo Viedni s priateľmi

 Premýšľate nad jedným dňom vo Viedni s kamarátkou alebo partiou priateľov. Skvelý nápad - s taxi Bratislava Schwechat sa odvezte do centra Viedne a potom ochutnajte z každého rožka európskej metropoly na brehoch Dunaja. I jeden deň vám postačí, aby ste si urobili pestrý výlet s priateľmi do Viedne.

Skôr, ako si začnete plánovať jednotlivé atrakcie Viedne, kliknite na web taxi Bratislava Schwechat a objednajte si pohodlné taxi do a z Viedne.

pohodlné taxi do a z Viedne


Hneď potom si naštudujte tieto fantastické miesta, kde strávite parádny deň s priateľmi v centre Viedne:

Steffl alias Dóm svätého Štefana

Prvým tipom je Steffl - teda dvojtipom. Lebo Viedenčania takto nazývajú svoju dominantu Dóm sv. Štefana (Stephansdom) na Stephansplatz, ktorý je najvýznamnejšou gotickou stavbou v Rakúsku.

Južná veža (najvyššia) s výškou 136 metrov a s gigantickým výhľadom na Viedeň, známy zvon Pummerin v severnej veži, unikátna strecha z farebných škridiel - to všetko môžete vidieť zvonku. Poklady, ktoré sa ukrývajú za múrmi katedrály, spoznáte počas pravidelných prehliadok (aj do tajomných katakomb) so sprievodcom.

Steffl je však aj obľúbený obchodný dom na Kärntner Strasse. Vyberte si ten svoj Steffl.

Pokiaľ si chcete odniesť z Viedne lukratívny módny kúsok, početné obchody v okolí Stephansplatz určite naplnia vaše nákupné ošiale.

Chvíľa pokoja vo Volksgarten

Viedeň je vychýrené zelené mesto. Poriadnu porciu zelene vám naservíruje aj priamo v centre, kde sa nachádza jeden z najkrajších mestských parkov - Volksgarten.

Romantické duše prekvapí viac ako 3000 kríkov ruží, milovníkov gréckej kultúry Théseov chrám, priaznivcov monarchie pamätník slávnej cisárovnej Sisi. Prejdite sa oázou zelene v srdci mesta a vnímajte pokoj stále pulzujúceho mesta.

Vedeli ste, že Volksgarten bola ako prvá záhrada, ktorú vybudovala cisárska rodina vyslovene pre verejnosť, otvorená v roku 1823?

Dávka umenia v MuseumsQuartier

Na výlete s priateľmi nemôžete predsa vynechať jedno z najobľúbenejších miest stretnutí vo Viedni, ktorým je od roku 2001 MuseumsQuartier (skrátene MQ).

Predstavujeme vám unikátne miesto pre kultúrnych a umeleckých fajnšmekrov, kde sa na ploche viac ako 90 000 metrov štvorcových nachádza 60 kultúrnych inštitúcií. Senzačná umelecká štvrť blízko Hofburgu láka tak prominentnými múzeami, ako aj mestským životným štýlom - zachovať staré, zažiť nové a užívať si všetko spolu.

výhľady zo strechy Leopoldovho múzea


Iste sa vám zapáči uvoľnená atmosféra pestrofarebného posedenia vo vnútornom dvore alebo panoramatické výhľady zo strechy Leopoldovho múzea. Atmosféru MQ (pokojne aj so sprievodcom) si jednoducho zamilujete.

Viedenská tržnica Naschmarkt

Váš deň vo Viedni s kamarátkou musí prechádzať najznámejšou tržnicou Naschmarkt. Viac ako 120 stánkov a barov s pestrou kulinárskou ponukou od viedenskej po indickú, od vietnamskej po taliansku.

Pokojne si tu dajte pauzu na občerstvenie, na obed alebo na skorú večeru. Výnimočne rušno je na Naschmarkte v sobotu - kvôli týždennému a veľmi obľúbenému blšiemu trhu.

Nechce sa vám nič kupovať ani konzumovať? Tak len sledujte toto farebné divadlo, ktoré vás nečakane pohltí svojou náladou.

Za viedenskou kultúrou do kaviarne

Unikátna atmosféra viedenských kaviarní je súčasťou nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Návšteva niektorej, najlepšie legendárnej kaviarne vo Viedni (Hawelka, Šperl, Jelínek, Korb, Central) je doslova povinnou jazdou počas vášho dňa s priateľmi.

Viedenské kaviarne sú miesta, kde sa zastavil čas, kde sa stretávajú známi, kde sa robia obchody, kde sa čítajú noviny, kde sa pracuje a áno, kde sa pije káva.

Pridajte k tomu miestnu Sachertorte, Buchteln, Apfelstrudel alebo Gugelhupf - a všetky vaše zmysly budú naplno fandiť európskej metropole len hodinu cesty autom z Bratislavy.

Tip pre vás: Určite si pozrite výhody aplikácie "ivie" (digitálny turistický sprievodca) ako vášho dobrého parťáka na potulkách Viedňou.

S priateľmi, s rodinou či služobne do Viedne - s taxi na Schwechat

Profesionálni vodiči taxi na Schwechat vás, turistov i obchodných cestujúcich odvezú z Bratislavy (centrum mesta alebo letisko) do Viedne (letisko Schwechat alebo centrum mesta) 365 dní v roku.

Spoza okien luxusných limuzín a v spoločnosti priateľov asi nebudete sledovať cestu z Bratislavy do Viedne. Ale to ani nemusíte. Vodiči taxi Bratislava Schwechat ju prejdú denne viackrát, takže o komfort a bezpečnosť máte postarané.

Vy sa môžete pokojne rozprávať so svojou kamarátkou - po ceste tam plánovať váš deň a po ceste naspäť zhodnotiť vaše zážitky či pripravovať ďalšie unikátne dobrodružstvá.

A keď to bude opäť výlet do Viedne alebo dovolenka z letiska Bratislava, Schwechat, Budapešť či Praha, neváhajte opäť osloviť vaše spoľahlivé transferové taxi Bratislava Schwechat.

 

Zdroje:

https://www.shutterstock.com

https://www.wien.info/de/empfehlungen/tag-in-wien-mit-freunden-410724

https://www.wien.info/en/see-do/sights-from-a-to-z/st-stephens-cathedral-359690

https://www.wien.info/de/essen-trinken/cafes