Thursday, February 17, 2022

Spoznajte celý svet vo Viedni s Bratislava Airport Taxi

Do Viedne cestujete so súkromnou taxi službou Bratislava Airport Taxi vždy, keď to potrebujete. Z Viedne pokračujú vaše cesty na dovolenky a služobné cesty ďalej do celého sveta. Dnes vám však chceme predstaviť Viedeň ako mesto sveta. Mesto, kde sa za niekoľko minút dostanete z Talianska do Ruska, z Holandska do Egypta či z Francúzska do Afriky.

Je isté, že do Viedne (centrum mesta alebo letisko Schwechat) vás z Bratislavy (centrum mesta alebo letisko) komfortne a spoľahlivo odvezie naša súkromná taxi služba transfer Vienna Bratislava. 

Keď sa rozhodnete túlať sa Viedňou, môžete si urobiť príjemnú prechádzku mestom s pocitom, že cestujete naprieč celou zemeguľou.

Keďže nám v Bratislava Airport Taxi záleží na tom, aby ste si vaše výlety a objavovania nových miest maximálne užili, predstavíme vám Viedeň ako mesto mnohých kultúr.

Bella Italia alebo krásne Taliansko vo Viedni

V druhom viedenskom obvode bolo počuť taliančinu už od roku 1895, keď sa tam otvorili brány zábavného parku „Venedig in Wien“ (Benátky vo Viedni). Pestrý program ponúkali benátske paláce, rôzne druhy pavilónov a typické gondoly plávali umelými kanálmi.

Dnes sa do atmosféry Benátok prenesiete pohľadom na budovu reštaurácie Dogenhof na ulici Praterstrasse 70.

Grécke stopy vo Viedni

Žiarivo biely Theseov chrám obklopený 400 druhmi bohato kvitnúcich ruží vytvára uprostred parku Volksgarten malebný obraz, hlavne počas leta. Ide o repliku starovekého chrámu z Atén.

grecke-stlpy-vo-viedni

V zadnej časti tejto záhrady sa nachádza, trochu skrytý, mramorový pamätník cisárovnej Alžbety. Sisi Grécko veľmi milovala a grécke stopy sú vo Viedni vďaka nej. Veď aj pred palácom Hermesvilla v Lainzer Tiergarden (bývalý cisársky poľovný revír), ktorý Sisi daroval cisár František Jozef, stojí socha boha Herma. Dnes je tu múzeum a reštaurácia, ako inak, na Hermesstrasse.

sisi vieden


Kúsok Ruska vo Viedni

Pravoslávny kostol sv. Mikuláša na ulici Jaurèsgasse v treťom obvode vás už pri prvom pohľade prenesie do Moskvy.

Klenot Viedne so zlatými cibuľovými kupolami a nádhernou fasádou postavili v rokoch 1893 až 1899 a veľkou mierou ho financoval cár Alexander III.

Exotika na viedenských trhoch

Južanské chute a vône vás hneď opantajú na viedenských pouličných trhoch, ako napríklad  Brunnenmarkt medzi Thaliastrasse a Ottakringer Strasse.

Čerstvé ryby, rozmanité druhy exotického ovocia a zeleniny z rôznych kútov sveta tu čakajú na turistov i miestnych, aby rozihrali ich chuťové poháriky a ulahodili maškrtným jazykom.

Z Afriky do Antarktídy vo viedenskej ZOO

Zoologická záhrada Schönbrunn je najstaršou zoologickou záhradou na svete (založená v roku 1752) a je súčasťou Schönbrunnského svetového dedičstva UNESCO. Svoj domov tu má 700 druhov zvierat z celého sveta, pričom niektoré z nich sú veľmi ohrozené.

Počas jedného dňa tak cez svet zvierat nahliadnete do Afriky ku slonom, na savanu k levom, gepardom a žirafám, ale aj na Antarktídu k tučniakom.

Závan Francúzska vo Viedni

Do atmosféry Francúzska sa môžete ponoriť v časti Servitenviertel v deviatom obvode. V malých malebných uličkách nájdete veľa lokálnych obchodíkov a podnikov. Viedenčania to tu nazývajú aj Klein-Paris (Malý Paríž).

Apropo, vo Viedni stále, ale nepreukázateľne pretrváva fáma záhadného pôvodu, podľa ktorej boli architektonické plány výstavby budovy francúzskeho veľvyslanectva na námestí Schwarzenbergplatz zamenené za plány budovy v Istanbule alebo v Madride. Mnohým Viedenčanom totižto viac pripomína španielsky štýl ako francúzsky.

Fabrika vo Viedni ako jedinečný orientálny skvost

Na ulici Nusswaldgasse, v 19. obvode, môžete zazrieť dva, do neba sa týčiace, minarety, ktoré navodzujú nádych orientu. Ide o zvyšky fabriky Zacherl, v ktorej sa ešte v 19. storočí vyrábal "perzský prášok" na ničenie hmyzu. Vtedy to bol vo Viedni veľký hit.

Dnes je budova Zacherl výnimočným príkladom orientálnej a zároveň rakúskej priemyselnej architektúry.

Viedenské múzeá ako brány do iných svetov

Rozmanitosť múzeí vo Viedni je tiež skvelou príležitosťou, ako si pozrieť časť histórie a kultúry z rôznych kútov sveta.

Tak napríklad v Umeleckohistorickom múzeu sa ľahko dostanete z Holandska (zbierka diel holandského maliara Pietra Breugla st.) do Egypta (sarkofágy z krajiny na Níle). Stačí, keď prejdete jedno poschodie múzea.

Z Bratislavy do multikultúrnej Viedne kedykoľvek počas 365 dní

Prechádzky Viedňou po stopách, kde sa objavujú prvky rozmanitých kultúr z celého sveta, si môžete vychutnať kedykoľvek tam zavítate na výlet, krátky pobyt či služobnú cestu.

Cestovanie a spoznávanie nových miest rozširuje obzory a prináša neopakovateľné zážitky. Na začiatku toho všetkého budeme s vami radi aj my.

Taxi Bratislava Vienna vás kedykoľvek počas roku odvezie do Bratislavy (centrum mesta alebo letisko), do Viedne (centrum mesta alebo letisko), na letisko do Budapešti aj na letisko do Prahy.

Spoľahlivá a bezpečná cesta na dovolenku a služobnú cestu začína online objednávkou súkromnej transferovej taxi služby Bratislava Airport Taxi. Pre turistov i obchodných cestujúcich z celého sveta.

Zdroje: 

https://www.shutterstock.com/, 

 https://www.wien.info/de/sightseeing/sehenswuerdigkeiten/stadt-von-welt-359760