Tuesday, February 1, 2022

S Bratislava Airport Taxi na prechádzku do okolia Bratislavy

 Ticho, krásy prírody a úžasné výhľady sú vhodnou motiváciou pre zmenu v zabehnutom režime – dovolenkovom aj pracovnom. Turisti bažiaci po pamiatkach aj zaneprázdnení obchodníci isto uvítajú jesennú prechádzku v okolí Bratislavy. Bratislava - Vienna Airport Taxi vás vždy pohodlne a bezpečne dovezie do centra Bratislavy a je na vás, kam nasmerujete vaše ďalšie kroky. Čo tak na príjemnú vychádzku do okolia krásavice na Dunaji?

Doprajte si samotu, čerstvý vzduch a les. Bez premýšľania, bez točenia myšlienok. Len vy a príroda. Veď aj takto sa dajú spoznávať neznáme miesta a objavovať malebné zákutia.

3 známe miesta pre prechádzku v okolí Bratislavy

Najstaršie pútnické miesto pri Bratislave a starý strážny hrad

Láka vás pietna atmosféra pútnických miest? Jedným takým je aj Marianka, kde sa dostanete za menej ako 3 hodiny po modrej značke cez malokarpatské lesy z bratislavskej Peknej cesty.

Doménou vášho cieľa je isto bazilika a potom Mariánske údolie s kaplnkami krížovej cesty so sochami v životnej veľkosti a lurdskou jaskyňou. Za návštevu stojí aj Kaplnka Svätej studne a prameň liečivej vody na konci údolia.

Pokiaľ máte záujem o celodenný výlet, spojte túto trasu s návštevou hradu Pajštún nad malebnou dedinkou Borinka. Stretnúť tam môžete aj horolezcov. Pri dobrom počasí sa pokocháte aj pohľadom na rakúske Alpy.

Na najvyšší bod Bratislavy a do Devína

Neľakajte sa veľmi, lebo najvyšší bod BratislavyDevínska Kobyla sa nachádza vo výške 514 m n. m.. Dostanete sa tam z Karlovej Vsi po červenej turistickej značke. Určite to bude stáť za úchvatný výhľad do Maďarska a do Rakúska z novej rozhľadne (v tvare modlivky zelenej), ktorá tam vyrástla. V lesoch na jej vrchole môžete natrafiť na zvyšky starej raketovej základne.

Keď pôjdete ďalej rovnakým chodníkom, môžete navštíviť hrad Devín, vypínajúci sa na sútoku riek Dunaj a Morava.

Ak sú vám však blízke príbehy o indiánoch, zatúlajte sa na Biele skaly. Miesto v lese pod Devínskou Kobylou, ktoré bolo kedysi morským dnom. Práve tam natrafíte na 7 krásnych, ručne vyrezávaných a maľovaných totemov, ktoré vás prenesú do indiánskych čias.

Ďaleko od bratislavského ruchu – skoro Na konci sveta

Poriadny reset od ruchu veľkomesta Bratislavy zažijete, keď sa vydáte z Vlčieho hrdla po modrej značke do lužných lesov a lesostepí v oblasti Dunajské Luhy. Po ceste môžete pokojne stretnúť ovce a kozy, ktoré tu spásajú miestne lúky, a tak podporujú výskyt chránených a ohrozených rastlín.

Príjemná trasa prírodou vás bude viesť až do oblasti Jegeneš, kde sa odmeníte poriadnou dávkou energie z ponuky bufetu Na konci sveta.

3 menej známe prechádzky v okolí Bratislavy

Park pri kaštieli Rusovce

Ideálnym miestom pre pohodové jesenné prechádzky je Rusovský park, v mestskej časti Rusovce. Majestátny Rusovský kaštieľ, vysoké platany a gaštany i žblnkot potoka vytvoria príjemnú atmosféru pre relax, oddych a preladenie na iné (tvorivé) myšlienky.

Isto tu stretnete havrany čierne, ktoré sú v Rusovskom parku doma.



Kačín si užijú aj bikeri

Vašu asi 2,5 hodinovú prechádzku štartujete v Lamači pri Červenom moste. Ľahká, 11 km dlhá trasa vás bude viesť lesnými chodníkmi jesennou prírodou a dostávať sa vám pod kožu svojím tichom (to platí hlavne cez pracovné dni) a pohodovou atmosférou.

Križuje sa tu viacero turistických a cykloturistických trás. Je tu veľa detských ihrísk, altánkov a miest na opekanie. Ak máte chuť na cyklojazdu v tomto období, táto trasa je pre vás ideálna.

Potulky nad Račou

Aj po daždivom dni sa môžete vybrať na prechádzku, napríklad ponad bratislavskú Raču. Počas 3 - 4 hodín po asfaltovej ceste navštívite obľúbené turistické miesta - Biely kríž a Dolný červený kríž aj 2 lesné studničky - Himligárku a Zbojníčku.

Vaše 12 km dlhé potulky nad Račou začnete na námestí v Rači, kam sa aj vrátite.

Príjemná prechádzka je vítaným vybočením z bežného stereotypu. Veď aj vo svete sa už potvrdili blahodarné účinky lesných kúpeľov.

S Bratislava Airport taxi na letisko do Bratislavy a do Viedne

Zájdite si do lesa, kedykoľvek na to budete mať čas, chuť alebo to budete potrebovať pre načerpanie novej energie a pritiahnutie kreatívnych myšlienok.

Keď sa vydáte na výlet, dovolenku alebo služobnú cestu, vyberte si našu transferovú taxi službu.

Naše limuzíny vás komfortne a bezpečne odvezú z Bratislavy (centrum mesta alebo letisko) do Viedne (centrum mesta alebo letisko Schwechat) 7 dní v týždni, 24 hodín denne. Rovnako to platí aj pre letisko v Budapešti a v Prahe.

Váš spoľahlivý taxi vienna bratislava si bez zbytočných stresov objednáte jednoducho online, mailom alebo telefonicky.

Ak si vytvoríte iné stresy, tak ich choďte rozdýchať do lesa či na prechádzku do okolia Bratislavy.

Zdroje: 

https://www.visitbratislava.com/sk/kam-do-prirody-v-okoli-bratislavy/,

https://bratislavskykraj.sk/tip-na-vylet-potulky-nad-racou-2/, https://www.shutterstock.com/