Thursday, September 23, 2021

Biela noc s Bratislava Airport Taxi

Milovníci vizuálneho umenia zbystrite pozornosť a zamierte v septembri do Bratislavy. Ulice prežiari opäť Biela noc. Prestížny umelecký projekt približuje verejnosti súčasné formy umenia a prepája ich s netradičnými, nepoznanými a významnými miestami svetových metropol. Do centra Bratislavy vás komfortne a bezpečne odvezie naša transferová taxi služba Bratislava Airport Taxi.

Potom je už na vás, ktorým smerom sa vyberiete obdivovať diela Bielej noci. Tento rok o niečo komornejšej, lokálnejšej a aj dlhšej.

Aby ste si pozreli všetko pre vás zaujímavé a pútavé z Bielej noci, urobili sme pre vás krátky prehľad, čo obnáša najväčší a najnavštevovanejší festival súčasného umenia na Slovensku tento rok.

Z histórie Bielej noci

Kolískou projektu Biela noc je Paríž a rok 2002. Počas ďalších rokov nadobúdal tento festival čoraz väčšiu popularitu, až ho v roku 2013 navštívilo viac ako dva a pól milióna ľudí.

Samozrejme, že projekt súčasného umenia sa z Paríža presunul aj do miest ako New York, Los Angeles, Chicago, Miami, Santa Monica, Montreal, Toronto, Rím, Tel Aviv, Gaza, Jeruzalem, Madrid, Brusel, Riga, Bukurešť, Amsterdam, Brighton, Turín, Naples, Petrohrad, Košice a Bratislava.

Netradičná umelecká noc vs. komfortná jazda taxíkom Bratislava Airport Taxi

Biela noc prinesie turistom a návštevníkom netradičnú umeleckú prechádzku nočným mestom plnú zážitkov a nových vnemov, ktorá trvá od západu až do východu slnka.

Umelecký zážitok doplnený zmenou, počas ktorej sa noc stáva dňomulice Bratislavy sa zaplnia ľuďmi a umením.

Pestrá paleta rozmanitých umeleckých žánrov umožní každému turistovi spoznať to najnovšie, čo vzniká v ateliéroch svetových umelcov.

Počas taxi bratislava schwechat s Bratislava Airport Taxi mapu, ani navigáciu potrebovať nebudete. Ale počas Bielej noci budete práve s pomocou umeleckej mapky vyhľadávať umelecké zastávky: vizuálne atraktívne inštalácie, koncerty, filmy, rozličné divadelné predstavenia, tance, literatúru či performance.

A takto sprostredkovane objavovať nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, metrá, plavárne, nákupné centrá, parkoviská, súkromné priestory a rôzne ľuďom bežne neprístupné miesta hlavného mesta Bratislava.

Biela noc – prístupná a priateľská – ako i služby Bratislava Airport Taxi

Prečo sa koná Biela noc?

Biela noc zdieľa a rozvíja predovšetkým tieto základné myšlienky (podľa informácií na domovskej stránke festivalu):

  1. podporuje a šíri súčasné formy umenia,

  2. podnecuje záujem širokej verejnosti o súčasné umenie

  3. podporuje tvorbu domácich a zahraničných umelcov a vznik nových kvalitných umeleckých diel,

  4. prináša do Bratislavy a Košíc svetovú umeleckú špičku,

  5. podporuje kultúrny turizmus mesta a rozvoj kreatívneho priemyslu v meste,

  6. zviditeľňuje netradičné, nepoznané, ale aj významné miesta Košíc a Bratislavy.

Ďalej Biela noc spája prostredníctvom umenia Košice a Bratislavu so svetovými metropolami (vďaka značke WHITE NIGHT), vzdeláva publikum každej vekovej kategórie vrátane detí, podporuje rozvoj dobrovoľníctva, kultúrnej mediácie a tiež participačné umelecké a sociálne projekty pre sociálne alebo zdravotne znevýhodnené skupiny ľudí.

Jednoducho povedané robí všetko pre to, aby sa súčasné umenie prezentovalo priateľským a ľudským spôsobom širokej verejnosti. Podobne, ako naši profesionálni vodiči priateľsky, prívetivo a bezpečne zabezpečia vašu dopravu z Viedne (letisko/centrum mesta) do Bratislavy (letisko/centrum mesta).

biela noc bratislava


Stále expozície vs. časové diela Bielej noci

Počas festivalu Biela noc si návštevníci i náhodní turisti prezrú tzv. stále expozície - diela, ktoré budú k dispozícii každý deň od 19.00 hod. do 24.00hod.

Vo vybraných termínoch budete môcť obdivovať tzv. časové diela, prístupné len v konkrétny čas a deň.

Keď si budete plánovať váš deň v Bratislave na festivale Biela noc, pozrite si dopredu presný harmonogram diel festivalu, ktoré môžete vidieť práve v ten deň.

Veď aj naše taxi služby si objednávate na presný deň a čas tak, aby ste prišli do cieľa vašej súkromnej alebo služobnej cesty načas a bez možných komplikácií.

Biela noc rešpektuje umenie aj súčasnú situáciu

Umenie v uliciach Bratislavy bude plne rešpektovať neistú pandemickú situáciu. Na verejnom priestranstve sa predstaví viac ako 60 diel, umeleckých zásahov či výstav z dielne prevažne slovenských a českých autorov počas viac ako 2 týždňov.

Turisti a návštevníci sa tak vyhnú davom a zážitok z umenia si môžu dopriať aj opakovane, ako si to budú priať. Samozrejme bezplatne.

O interiérových, platených alebo časovo ohraničených expozíciách budú organizátori upozorňovať v programovej mape na webovej stránke festivalu, prípadne sociálnych sieťach.

Aj my s vami veľmi rýchlo a efektívne komunikujeme formou jednoduchého online objednávkového formulára priamo na našej internetovej stránke. Vašu komfortnú jazdu si tak objednáte z pohodlia domova, kedykoľvek to budete potrebovať. Aj na festival Biela noc.

Poznámka: Vzhľadom na obmedzenia v súvislosti s „COVID-19“ sa o aktuálnej situácii a prípadných obmedzeniach pre turistov informujte priamo na internetových stránkach organizátora festivalu Biela noc.

Spoľahlivo a bezpečne s Bratislava Airport Taxi aj za krásami Bielej noci

Vymeňte autobus za komfortnú limuzínu a odvezte sa do centra Bratislavy s Bratislava Airport Transfers.

Pokojne vás odvezieme z Viedne (z Vienna Airport alebo centra mesta) do Bratislavy (na Bratislava Airport alebo do centra mesta), aby ste si pozreli, napríklad, aktuálnu Bielu noc, včas a bez stresov prišli na letisko či na začiatok vašej služobnej cesty.

Biela noc v Bratislave bude trvať 17 dní, no my naše transferové služby bezpečne a spoľahlivo poskytujeme 365 dní v roku.

Presvedčte sa o tom sami pri vašej najbližšej ceste na letisko Schwechat, taxi Bratislava Vienna, Praha alebo Budapešť.

A do 3.10.2021 si choďte pozrieť svetelné umenie Bielej noci v Bratislave.

Zdroje: www.bielanoc.sk, https://www.shutterstock.com/